01.07.2021 09:23
)RIJEKA, 30. lipnja 2021. (Hina) - Poliklinika Rident osvojila je nagradu za najbolju europsku kliniku u kategoriji rada s grupama pacijenata tijekom nastupa na 5. European Medical Tourism (EMT) konferenciji u Abano Termama u Italiji, priopćeno je u srijedu iz Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera.
EMT 2021 je globalna konferencija o medicinskom turizmu, a omogućuje povezivanje turističkih agencija i turoperatora s lječilištima, klinikama i bolnicama iz cijelog svijeta. Sudjelovanje je organizirao Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera u suradnji s Turističkom zajednicom Kvarnera, a pridružile su se članice Rident i Liburnia Riviera Hoteli. Poliklinika Rident osnovana je 2004. u Rijeci, a ima podružnicu u Poreču. Ima 38 ordinacija dentalne medicine, tri laboratorija dentalne medicine, 36 liječnika dentalne medicine, 45 asistenata dentalne medicine, 68 tehničara dentalne medicine, četiri inženjera medicinske radiologije te više od 60.000 pacijenata na godinu.

Iz Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera još navode da je, osim Poliklinike Rident, nagradu dobila i zagrebačka Poliklinika Poliderma, koja će uskoro otvoriti svoju novu podružnicu u hotelu Ambasador u Opatiji. Time se, kažu, zaokružuje jedna faza strategije razvoja zdravstvenog turizma Liburnia Riviera Hotela, članice Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.