01.07.2021 09:14
PRIŠTINA, 1. srpnja 2021. (Hina/dpa) - Šest zemalja zapadnog Balkana u četvrtak ukida međusobne roaming naknade za pozive i tekstualne poruke.
Za gotovo 18 milijuna građana Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije ukinut će se naplata za prekogranične pozive s mobilnih telefona i tekstualne poruke. Međutim, ograničenja se i dalje primjenjuju na podatkovni promet u regiji, rekao je u srijedu zamjenik srbijanskog ministra trgovine Milan Dobrijević za srpsku novinsku agenciju Tanjug. Kako bi izbjegli nesporazume i prekide, građani bi prije putovanja trebali pitati svoje davatelje usluga o uslugama uključenim u njihov paket mobilnih telefona, dodao je. Šest država dogovorilo se o ukidanju naknada na njihovu teritoriju u travnju 2019. U srpnju iste godine na snagu je stupilo smanjenje troškova regionalnog roaminga. Kao sljedeći korak, šest zemalja želi ukinuti naknade za roaming s Europskom unijom.

AVIONZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte. 

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - U Hrvatskoj je u veljači potrošnja u maloprodaji realno porasla 0,4 posto na godišnjoj razini, što predstavlja rast drugi mjesec zaredom, ali sporiji nego mjesec dana prije. 

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Europska komisija odobrila je u utorak Googleovo preuzimanje Photomatha, zaključivši da "neće potaknuti zabrinutost za tržišno natjecanje u Europskom ekonomskom području (EEA)".

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Hrvatska se mora brže prilagođavati promjenama koje na tržištu rada donose zelena i digitalna tranzicija i potaknuti povratak iseljenih stvaranjem povoljnije poslovne klime, složili su se u srijedu sudionici Eurotribine na temu Europske godine vještina.