09.06.2021 12:00
Kruh
ZAGREB, 8. lipnja 2021. (Hina) - Tvrtka Ekos uložit će 37,5 milijuna kuna u izgradnju novog pogona u sklopu tvornice slastičarskih proizvoda u Donjem Kraljevcu, pogon bi trebao biti pušten u rad u travnju 2022. te otvoriti do 50 novih radnih mjesta, objavio je u utorak taj proizvođač slastičarskih te specijalnih pekarskih proizvoda.
"Ekos se, s obzirom na odličan rast i razvoj poslovanja u kategoriji svježih i duboko zamrznutih slastičarskih proizvoda te funkcionalnih pekarskih proizvoda, odlučio na ulaganje u izgradnju novog suvremenog pogona u sklopu tvornice slastičarskih proizvoda u Donjem Kraljevcu u Međimurskoj županiji", navodi se u priopćenju. Iz Ekosa ističu da će investiciju ukupne vrijednosti 37,5 milijuna kuna financirati isključivo vlastitim sredstvima tvrtke. Izgradnja pogona odvijati će se u nekoliko faza, a prema planu trebao bi biti pušten u rad u travnju 2022. godine. Planirano je i otvaranje do 50 novih radnih mjesta, najavljuje se u priopćenju. Iz Ekosa kao jedan od razloga za proširenje proizvodnje ističu rast izvoza.

"Ekos je u prošloj godini zabilježio vrijednost izvoza veću od 15 milijuna kuna, odnosno preračunato u kolačima, više od šest milijuna komada. Na listi zemalja u kojima se konzumiraju kolači proizvedeni u Hrvatskoj se, uz one u okruženju, nalaze i Austrija, Njemačka, Litva, Finska, Cipar, Kanarski otoci", izjavila je komercijalna direktorica Ekos Pekarnica Natalija Šoša. Dodaje kako je suradnja s domaćim proizvođačima "ključ izvrsnog okusa" Ekosovih proizvoda. Član Uprave Ekos Holdinga Josip Vojvoda kaže kako je potražnja za proizvodima koji se mogu lako konzumirati kod kuće, kao i funkcionalnim proizvodima, vrlo snažna. U proizvodnji slastica, uz najkvalitetnije sastojke, velika se pažnja posvećuje i novim trendovima - smanjenju šećera i masti te veganskom, bezglutenskom i 'to go' asortimanu, naglasio je. Ekos Pekarnica danas ima tri suvremene tvornice za proizvodnju svježih i smrznutih slastičarskih te funkcionalnih pekarskih proizvoda, dvije u Varaždinu i jednu u Donjem Kraljevcu, zapošljava 200 ljudi, od čega 150 slastičara. Ekos Pekarnica je u 2020. godini ostvarila promet od 85,5 milijuna kuna. 

NekretninaZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) s današnjim je danom zaprimila 1.505 zahtjeva za subvencionirane stambene kredite, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Trgovački lanac Konzum u ovoj će godini uložiti 25 milijuna eura u širenje i modernizaciju svoje maloprodajne mreže, izvijestili su u četvrtak iz tog trgovačkog lanca iz sastava Fortenova grupe

RIJEKA, 30. ožujka 2023. (Hina) - Rijeka Gateway bit će prvi terminal u regiji na kojem će sve kontejnerske dizalice, obalne i mosne, biti na daljinsko upravljanje iz centralne upravljačke sobe, priopćeno je u četvrtak iz te tvrtke.  

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte.