27.05.2021 08:55
Zagreb, 26. svibnja 2021. (Hina)ZAGREB, 26. svibnja 2021. (Hina) - Jadranski naftovod (Janaf) u srijedu je objavio da je sklopio prvi ugovor s austrijskim OMV-om o skladištenju nafte na Terminalu Omišalj, i to na dvije godine za skladištenje do 99.000 prostornih metara.

Janaf je sklopio s kompanijom OMV Supply & Trading Ltd okvirni ugovor o skladištenju sirove nafte na Terminalu Omišalj, na razdoblje od dvije godine za kapacitet skladištenja do 99.000 prostornih metara, navodi se u priopćenju.

Uprava Janafa ističe kako je sklapanje ugovora o skladištenju nafte s OMV-om potvrda snažne izvozne orijentiranosti Janafa, koji više od 60 posto prihoda iz temeljne djelatnosti ostvaruje u poslovanju s inozemnim kupcima.

"Također, želimo naznačiti kako je ovo prvi ugovor za skladištenje nafte s OMV-om, koji je istaknuta vertikalno integrirana naftna kompanija u ovom dijelu Europe. Novi ugovor osigurava daljnju popunjenost naših skladišnih kapaciteta i stabilno poslovanje na dulji rok", ističu predsjednik Uprave Janafa Stjepan Adanić i član Uprave Vladislav Veselica, izražavajući zadovoljstvo sklapanjem ugovora s OMV-om.

Najvažnije promjene u zakonodavstvuBERLIN, 28. ožujka 2023. (Hina) - Dan nakon općeg štrajka prometnog sektora u Njemačkoj stanje u prometu u utorak se normaliziralo, a sindikati i poslodavci ponovno pregovaraju o kolektivnim ugovorima.

KOPRIVNICA, 28. ožujka 2023. (Hina) - Radovi na izgradnji novog Podravkinog logističko-distributivnog centra otvoreni su danas na prostoru pored proizvodnih pogona Podravke u Koprivnici.

ZAGREB, 28. ožujka 2023. (Hina) - Presuda kojom tvrtka Danka Končara mora platiti nakladniku portala Direktno ostatak iznosa ugovorenog za pisanje i objavu neoznačenih promo tekstova skrenula je pozornost na takav oblik prikrivenog oglašavanja koji medijska struka osuđuje i pripisuje srozavanju novinarskog profesionalizma.

SAN FRANCISCO, 27. ožujka 2023. (Hina/AFP) – Umjetnici ogorčeni umjetnom inteligencijom koja u sekundi kopira stilove na čiji su razvoj žrtvovali godine vode bitku na internetu i na sudu. 

HANOVER, 24. ožujka 2023. (Hina/Dpa) - Njemački turoperator TUI objavio je u petak da je pokrenuo program dokapitalizacije vrijedan 1,8 milijardi eura koji će mu olakšati povrat državne pomoći iz razdoblja pandemije covida 19.Tvrtka će ponuditi 328,91 milijun novih dionica, i to u omjeru od osam novih dionica za tri 'stare'.