20.05.2021 12:10
ZAGREB, 19. svibnja 2021. (Hina) - Uprava Podravke u srijedu je objavila poziv za glavnu skupštinu, zakazanu za 29. lipnja, a na njoj će dioničari, između ostalog, odlučivati o isplati dividende od 9 kuna po dionici, isto kao i lani.
Podravka d.d. u prošloj godini ostvarila je neto dobit od 193,8 milijuna kuna. Uprava, uz suglasnost Nadzornog odbora, predlaže da se od tog iznosa 9,7 milijuna kuna rasporedi u zakonske rezerve, za isplatu dividende izdvoji bruto iznos od 9 kuna po dionici, dok bi se preostala neto dobit prenijela u ostale rezerve. S obzirom da je temeljni kapital Podravke podijeljen na 7,12 milijuna redovnih dionica, za isplatu dividende namijenjeno je 64,08 milijuna kuna. Dividenda će se dioničarima koji su u depozitariju SKDD-a upisani kao vlasnici dionica na dan 29. srpnja, a prvi dan trgovanja bez prava na isplatu dividende bit će 28. kolovoza. Također, skupština bi trebala donijeti odluku o novom članu Nadzornog odbora, budući da članici Ivani Matovini ističe mandat s 29. lipnja. Za novog člana Nadzornog odbora, na mandat od četiri godine predlaže se Ivan Ostojić. Između ostalog, dioničari će donijeti i odluku o odobrenju politike primitaka članova Uprave i Nadzornog odbora. 

NekretninaZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) s današnjim je danom zaprimila 1.505 zahtjeva za subvencionirane stambene kredite, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Trgovački lanac Konzum u ovoj će godini uložiti 25 milijuna eura u širenje i modernizaciju svoje maloprodajne mreže, izvijestili su u četvrtak iz tog trgovačkog lanca iz sastava Fortenova grupe

RIJEKA, 30. ožujka 2023. (Hina) - Rijeka Gateway bit će prvi terminal u regiji na kojem će sve kontejnerske dizalice, obalne i mosne, biti na daljinsko upravljanje iz centralne upravljačke sobe, priopćeno je u četvrtak iz te tvrtke.  

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte.