11.05.2021 12:52
GLASOVANJE
ZAGREB, 11. svibnja 2021. (Hina) - Predsjednikom Vijeća članova Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) u utorak je imenovan glavni tajnik Atlantic grupe Ivan Mišetić, a za dopredsjednike su izabrani predsjednik Uprave Emmezete Slobodan Školnik i direktor Francka Ivan Artuković, izvijestili su iz HUP-a.

Vijeće članova okuplja granske udruge i još 30-tak izravni članova. Donosi smjernice i preporuke o svim značajnim pitanjima i stavovima HUP-a te je zaduženo za provedbu izbora za najvažnije funkcije HUP-a - predsjednika/predsjednicu te članove izvršnog i nadzornog odbora.

Iz HUP-a navode kako su uz izbore, na današnjoj sjednici članovi razmatrali trenutne prioritete djelovanja pri čemu je kao tema od krovnog horizontalnog interesa prepoznat Nacionalni plan za oporavak i otpornost (NPOO) kao jedan od najvažnijih strateških dokumenata za osiguranje daljnjeg rasta i razvoja gospodarstva. Od ostalih tema u fokusu HUP-a u narednom razdoblju kao najvažnije su se pokazale teme EU fondova općenito u sljedećem programskom razdoblju, Zakona o radu, parafiskalnih nameta i daljnjem radu na administrativnom rasterećenju gospodarstva, navodi se u priopćenju.

Najvažnije promjene u zakonodavstvuBERLIN, 28. ožujka 2023. (Hina) - Dan nakon općeg štrajka prometnog sektora u Njemačkoj stanje u prometu u utorak se normaliziralo, a sindikati i poslodavci ponovno pregovaraju o kolektivnim ugovorima.

KOPRIVNICA, 28. ožujka 2023. (Hina) - Radovi na izgradnji novog Podravkinog logističko-distributivnog centra otvoreni su danas na prostoru pored proizvodnih pogona Podravke u Koprivnici.

ZAGREB, 28. ožujka 2023. (Hina) - Presuda kojom tvrtka Danka Končara mora platiti nakladniku portala Direktno ostatak iznosa ugovorenog za pisanje i objavu neoznačenih promo tekstova skrenula je pozornost na takav oblik prikrivenog oglašavanja koji medijska struka osuđuje i pripisuje srozavanju novinarskog profesionalizma.

SAN FRANCISCO, 27. ožujka 2023. (Hina/AFP) – Umjetnici ogorčeni umjetnom inteligencijom koja u sekundi kopira stilove na čiji su razvoj žrtvovali godine vode bitku na internetu i na sudu. 

HANOVER, 24. ožujka 2023. (Hina/Dpa) - Njemački turoperator TUI objavio je u petak da je pokrenuo program dokapitalizacije vrijedan 1,8 milijardi eura koji će mu olakšati povrat državne pomoći iz razdoblja pandemije covida 19.Tvrtka će ponuditi 328,91 milijun novih dionica, i to u omjeru od osam novih dionica za tri 'stare'.