29.04.2021 12:46
ZAGREB, 29. travnja 2021. (Hina) - U dvije godine rada na hrvatskom tržištu Glovo je dostavio više od devet milijuna proizvoda, izvijestila je u četvrtak tvrtka Glovo Hrvatska.
Glovo je 2019. godine počeo s radom u Zagrebu, a trenutno je prisutan u 11 hrvatskih gradova. Prema podacima tvrtke Glovo Hrvatska, svaka peta osoba u Hrvatskoj preuzela je Glovo aplikaciju na svoj mobitel, odnosno, svaka druga u gradovima u kojima je Glovo prisutan, a u dvije godine poslovanja na hrvatskom tržištu, "gloveri" su dostavili gotovo devet milijuna proizvoda i prešli 12 milijuna kilometara.Glovo je aplikacija koja povezuje korisnike s restoranima, lancima supermarketa i maloprodajnim trgovinama. Pokrenuo ju je istoimeni španjolski startup koji je krenuo s radom 2015. godine, a danas je jedna od vodećih svjetskih platformi za dostavu različitih kategorija proizvoda."Glovo je 2019. godine počeo s radom u Zagrebu, u samo dvije godine proširili smo poslovanje na 11 gradova, a vrlo skoro planiramo širenje na nove gradove", kaže generalni direktor Glova Hrvatska Teo Širola.Više od tisuću "glovera" dostavlja u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Zadru, Rijeci, Slavonskom Brodu, Sisku, Puli, Karlovcu, Varaždinu i Velikoj Gorici.

Među najčešće naručivanim namirnicama našle su se banane kojih je dostavljeno više od 20 tona, zatim mlijeko kojeg je dostavljeno više od 70.000 litara te voda, krumpir i jaja. Od gotove hrane najpopularniji je fast food – burgeri, pizza i grill.Prema podacima tvrtke, narudžbe namirnica pomoću Glovo aplikacije od početka pandemije koronavirusa u Hrvatskoj su povećane za 500 posto u odnosu na vrijeme prije pandemije. Iz Glova ističu kako je porast narudžbi u toj fazi razvoja očekivan, međutim činjenica je da je pandemija doprinijela tako visokim rezultatima.Među najtraženijima za vrijeme pandemije našao se kvasac, a od dostavljenog kvasca u posljednjih godinu dana moglo se ispeći preko 5.000 kruhova, kažu u Glovu.

NekretninaZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) s današnjim je danom zaprimila 1.505 zahtjeva za subvencionirane stambene kredite, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Trgovački lanac Konzum u ovoj će godini uložiti 25 milijuna eura u širenje i modernizaciju svoje maloprodajne mreže, izvijestili su u četvrtak iz tog trgovačkog lanca iz sastava Fortenova grupe

RIJEKA, 30. ožujka 2023. (Hina) - Rijeka Gateway bit će prvi terminal u regiji na kojem će sve kontejnerske dizalice, obalne i mosne, biti na daljinsko upravljanje iz centralne upravljačke sobe, priopćeno je u četvrtak iz te tvrtke.  

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte.