28.04.2021 17:24
ZAGREB, 28. travnja 2021. (Hina) - Hrvatski telekom (HT) najavio je u srijedu da pokreće novi program otkupa vlastitih dionica, u sklopu kojeg planira kupiti njih tri milijuna, za što planira izdvojiti najviše 600 milijuna kuna.

Kako je priopćeno iz HT-a, Uprava je u srijedu odlučila pokrenuti novi program otkupa vlastitih dionica, koji počinje od četvrtka 29. travnja, a trajat će do 22. travnja 2026. godine, što je u skladu s odlukom glavne skupštine dioničara održane 23. travnja.Prema novom programu, najveći broj dionica koji se namjerava steći tijekom njegova trajanja jest 3.000.000, dok je najviši novčani iznos dodijeljen programu 600 milijuna kuna.Inače, HT ima 80.766.229 izdanih redovnih dionica, od čega je 733.688 vlastitih, stečenih u sklopu prethodnog programa otkupa, koji je bio na snazi do 20. travnja ove godine.Najviša cijena po kojoj će HT kupovati vlastite dionice ne smije biti iznad 10 posto, odnosno ispod 10 posto prosječne tržišne cijene za dionicu koja je ostvarena tijekom prethodnog dana trgovanja.

Kako se ističe, svrha programa otkupa je povući dionice bez nominalnog iznosa bez smanjenja temeljnog kapitala, pri čemu dolazi do povećavanja udjela preostalih dionica u temeljnom kapitalu, te u manjem dijelu ponuditi da ih steknu zaposlenici u društvu, odnosno u druge svrhe u skladu s važećim odlukama Glavne skupštine i/ili primjenjive zakonodavne regulative.Navode i da će se povlačenjem dionica stvoriti koristi za sve dioničare u vidu dodatnog povrata sredstava pored redovite dividende i kroz poboljšanu kapitalnu strukturu društva.Provedba Programa je povjerena brokerskoj kući Interkapital vrijednosni papiri.

Temeljni kapital u eurimaZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Trgovački sud u Zagrebu za 17. travnja zakazao je ročište o prijedlogu za otvaranje stečaja Geothermal solutions, tvrtke poduzetnika Dragana Jurilja i Gorana Pavlovića, za koju je utvrđeno da je lani u studenome imala 1,19 milijuna kuna neizvršenih osnova za plaćanje.

ZAGREB, 17. ožujka 2023. (Hina) - Potrošačke cijene u Hrvatskoj bile su u veljači 12 posto više u odnosu na isti mjesec prošle godine, što znači da je inflacija oslabila treći mjesec zaredom, pokazuju drugi podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS), objavljeni u petak.

ZAGREB, 20. ožujka 2023. (Hina) - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) u ponedjeljak je u sklopu osmog po redu natječaja, počela zaprimati zahtjeve za subvencioniranje stambenih kredita, a u prvih oko pola sata banke su predale 298 zahtjeva svojih klijenata.