13.04.2021 14:31
BERLIN, 13. travnja 2021. (Hina/Reuters) – Raspoloženje ulagača u Njemačkoj pogoršano je u travnju zbog mogućih strožih mjera zatvaranja koje bi pritisnule osobnu potrošnju, objavio je u utorak institut za ekonomska istraživanja ZEW.
ZEW-ov indeks očekivanja ulagača za gospodarstvo u idućih šest mjeseci pao je u travnju prvi puta od studenoga prošle godine, za 5,9 bodova u odnosu na ožujak, na 70,7 bodova, pokazuje ZEW-ovo istraživanje."Stručnjaci za financijsko tržište nešto su manje euforični nego u prethodnom mjesecu," rekao je predsjednik ZEW-a Achim Wambach, dodajući da su očekivanja osobne potrošnje oslabila zbog straha od mogućeg strožeg zaključavanja."ZEW-ov pokazatelj ekonomskog raspoloženja još je uvijek na vrlo visokoj razini, a ocjene trenutnog stanja (u gospodarstvu) puno su pozitivnije no što su bile u ožujku", dodao je Wambach.Indeks koji mjeri ocjenu aktualnog stanja poskočio je za 12,2 boda, na minus 48,8 bodova.

NekretninaZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) s današnjim je danom zaprimila 1.505 zahtjeva za subvencionirane stambene kredite, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Trgovački lanac Konzum u ovoj će godini uložiti 25 milijuna eura u širenje i modernizaciju svoje maloprodajne mreže, izvijestili su u četvrtak iz tog trgovačkog lanca iz sastava Fortenova grupe

RIJEKA, 30. ožujka 2023. (Hina) - Rijeka Gateway bit će prvi terminal u regiji na kojem će sve kontejnerske dizalice, obalne i mosne, biti na daljinsko upravljanje iz centralne upravljačke sobe, priopćeno je u četvrtak iz te tvrtke.  

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte.