17.02.2021 07:23
ZAGREB, 16. veljače 2021. (Hina) - Nadzorni odbor (NO) Vindije imenovao je novu Upravu kompanije, a za predsjednika je izabran dosadašnji član Uprave i direktor komercijalnog sektora Nenad Klepač, objavili su u utorak iz Vindije.
Klepač je, kako se navodi, iskusni menadžer koji je čitavu karijeru, više od 30 godina proveo u Vindiji. Naslijedit će na tom mjestu dugogodišnjeg direktora Vindije Dragutina Drka, koji je umro 8. veljače u 84. godini. Drk je bio većinski vlasnik i jedini član Uprave Vindije.

Novu Upravu čine još Tamara Drk-Vojnović, Saša Vojnović i Alan Mravlinčić. Novoizabrani tim nastavit će upravljati sustavom koji objedinjuje 13 tvrtki te broji oko 3.700 zaposlenih, navodi se u priopćenju. Klepač je najavio nastavak razvoja Vindije i ostvarenja vizije prehrambenog lidera, istaknuvši pritom važnost iskusnog i stručnog tima u upravljanju poslovnom grupom regionalnog značaja. "Vindija je danas u nacionalnim i regionalnim razmjerima sinonim za kvalitetu, kontinuitet i višedesetljetnu tradiciju, a među prioritetima držimo očuvanje domaće poljoprivredne i prehrambene proizvodnje. Tim putem nastavit ćemo ostvarivati viziju moderne, konkurentne, inovativne prehrambene kompanije", izjavio je Klepač.

Vindija je 1959. započela s radom kao mala gradska mljekara koja je u idućih šest desetljeća izrasla u jednu od vodećih prehrambenih kompanija u Hrvatskoj i regiji. Danas je Grupa Vindija jedna od najvećih domaćih i regionalnih prehrambenih industrija koja objedinjuje ukupno 13 tvrtki članica, od kojih se sedam nalazi u Hrvatskoj (Vindija, Koka, Vindon, varaždinska pekarnica Latica, riječka industrija ViR, županjska mljekara Novi Domil i Vindija trgovina). Grupa danas broji 3.663 zaposlenih te surađuje s 1.373 kooperanata.

AVIONZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte. 

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - U Hrvatskoj je u veljači potrošnja u maloprodaji realno porasla 0,4 posto na godišnjoj razini, što predstavlja rast drugi mjesec zaredom, ali sporiji nego mjesec dana prije. 

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Europska komisija odobrila je u utorak Googleovo preuzimanje Photomatha, zaključivši da "neće potaknuti zabrinutost za tržišno natjecanje u Europskom ekonomskom području (EEA)".

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Hrvatska se mora brže prilagođavati promjenama koje na tržištu rada donose zelena i digitalna tranzicija i potaknuti povratak iseljenih stvaranjem povoljnije poslovne klime, složili su se u srijedu sudionici Eurotribine na temu Europske godine vještina.