27.01.2021 07:28
NEW JERSEY, 26. siječnja 2021. (Hina/Reuters) - Američka farmaceutska tvrtka Johnson & Johnson izvijestila je u utorak o upola nižoj neto dobiti u četvrtom tromjesečju 2020. zbog parničnih troškova i najavila skoro predstavljanje rezultata ispitivanja cjepiva protiv koronavirusa.
Neto dobit J&J-ja prepolovljena je u četvrtom tromjesečju, na 1,74 milijarde dolara zbog parničnih troškova koji su iznosili 2,9 milijardi dolara.Kada se isključe jednokratni faktori, pala je 1,1 posto, na 4,96 milijardi dolara. J&J se suočava s ogromnim brojem parnica zbog prodaje opioidnih lijekova, zdjeličnih mrežica i pudera. Prihodi su porasli 8,3 posto, na 22,48 milijardi dolara, potaknuti pojačanom potražnjom za lijekovima za rak. U ovoj godini kompanija očekuje 17,1 do 19,6 posto veću prilagođenu dobit po dionici, u rasponu od 9,40 do 9,60 dolara.

Odvojeno je flavni financijski direktor za CNBC izjavio da idućeg tjedna očekuju podatke o kliničkom ispitivanju cjepiva protiv covida 19 i nada se da će biti "robusni". Zdravstveni službenici sve se više okrenuću cjepivima s jednom dozom, poput onog koje testira J&J, jer njihova distribucija i primjena zahtijeva manje resursa nego odobrena cjepiva raspoređena u dvije doze, poput Pfizerovog i Moderninog, napominje Reuters.

NekretninaZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) s današnjim je danom zaprimila 1.505 zahtjeva za subvencionirane stambene kredite, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Trgovački lanac Konzum u ovoj će godini uložiti 25 milijuna eura u širenje i modernizaciju svoje maloprodajne mreže, izvijestili su u četvrtak iz tog trgovačkog lanca iz sastava Fortenova grupe

RIJEKA, 30. ožujka 2023. (Hina) - Rijeka Gateway bit će prvi terminal u regiji na kojem će sve kontejnerske dizalice, obalne i mosne, biti na daljinsko upravljanje iz centralne upravljačke sobe, priopćeno je u četvrtak iz te tvrtke.  

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte.