14.12.2020 08:04
ZAGREB, 11. prosinca 2020. (Hina) - Prva hrvatska internetska trgovina eKupi obilježila je u prosincu deset godina poslovanja tijekom kojih su joj konstantno rasli prihodi i broj kupaca, a u jubilarnoj godini planira prihode veće od 370 milijuna kuna, 23 posto veće nego lani, kažu za Hinu iz te tvrtke.
Od osnivanja 2010. godine eKupi na hrvatskom tržištu online trgovine drži prvu poziciju, a pri vrhu na tržištima u regiji su i tvrtke-kćeri u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Makedoniji i Crnoj Gori, kaže direktorica eKupi Irena Langer Breznik.

Komentirajući trendove na hrvatskom tržištu online trgovine, iz eKupi naglašavaju kako je primjetno da građani iz godine u godinu sve više kupuju online, ali i da je hrvatsko tržište u raskoraku s razvijenim tržištima EU-a, gdje se puno više ljudi odlučuje za online kupnju. "Prema nama dostupnim podacima, u Hrvatskoj je udio online prodaje u cjelokupnoj maloprodaji tek oko jedan posto, dok je primjerice u skandinavskim zemljama iznad 20 posto. Sve to za nas zapravo predstavlja potencijal", iznose iz eKupi.

Na pitanje što planiraju u 2021., kažu da kao i do sada teže kupcima ponuditi nešto novo, što olakšava njihovu svakodnevicu te da planiraju nove 'pick-up' ('pokupi' robu) lokacije na koje dostavljaju naručeno. Da je to dobra poslovna odluka pokazuje nedavno otvorenje prve takve lokacije "eKupi&poKupi" u Zagrebu, kažu u eKupi.

TrgovinaDUBROVNIK, 26. svibnja 2023. (Hina) - Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić izjavio je u petak da će inflacija u ovoj i idućoj godini ostati povišena, iako na nižoj razini no dosad, dok će razinu od dva posto koju "cilja" Europska središnja banka (ESB) dosegnuti 2025. godine te je najavio da će HNB povisti procjenu rasta BDP-a u ovoj godini.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina) - Zlatnu košaricu za najboljeg trgovca u 2022. godini osvojili su Konzum i Studenac, tvrtka Cromaris je proizvođač godine, a najbolji mali trgovac je zagrebačka Kredenca, izvijestili su u petak s portala Ja Trgovac. 

SEUL, 26. svibnja 2023. (Hina/dpa) - Južnokorejski proizvođač automobila Hyundai u petak je objavio da će s domaćim partnerom, proizvođačem baterija LG Energy Solutionom, graditi tvornicu baterija u SAD-u. 

Njemačka ipak u recesiji
26.05.2023 07:40

FRANKFURT, 25. svibnja 2023. (Hina/dpa), Njemačko gospodarstvo blago se smanjilo u prvom tromjesečju i kliznulo u recesiju, pokazale su u četvrtak izmijenjene procjene statističkog ureda, otkrivši snažan pritisak inflacije na osobnu potrošnju.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina(Reuters), Tvrtka Elona Muska za moždane implantate Neuralink u četvrtak je priopćila da je dobila zeleno svjetlo od američke Agencije za hranu i lijekove (FDA) za pokretanje svoje prve kliničke studije na ljudima.