09.12.2020 07:42
ZAGREB, 8. prosinca 2020. (Hina) - Arena Hospitality grupa u utorak je potpisala ugovor o kreditu u ukupnom iznosu od 180 milijuna kuna, kojim će financirati obnovu i preuređenje hotela Brioni u Puli, čije se otvorenje očekuje prije ljetne sezone iduće godine, izvijestila je ta pulska hotelska tvrtka putem Zagrebačke burze. 
Ugovor o kreditu u ukupnom iznosu od 180 milijuna kuna (24 milijuna eura) Arena Hospitality grupa je potpisala s dvije banke - Erste & Steiermärkische bankom i Zagrebačkom bankom. Novi zajam podijeljen je ravnopravno između dva zajmodavca, dospijeva do 2033. godine i ima fiksnu kamatnu stopu od 2,6 posto, navodi se u objavi. Ukupni program obnove i preuređenja hotela Brioni u Puli iznosit će oko 260 milijuna kuna, a iz Arena Hospitality grupe objašnjavaju da će, uz 180 milijuna kuna kredita, preostali iznos financirati iz vlastitih sredstava.

Prva faza preuređenja hotela Brioni započela je u siječnju ove godine, a trenutno je u tijeku druga faza. Otvaranje obnovljenog hotela očekuje se prije ljetne sezone 2021. godine, najavljuju iz Arena Hospitality grupe. Hotel Brioni izgrađen je početkom 1970. godine i bio je, kako se navodi, jedan od najistaknutijih hotela u bivšoj Jugoslaviji, u kojem su boravile mnoge poznate osobe (uključujući političare, umjetnike i glumce). Hotel će biti preuređen u luksuzni hotel visoke kategorije s 227 soba, imat će sedam katova, unutarnji i vanjski te bazen za aktivnosti, wellness centar, teretanu, dječje igralište, nekoliko restorana i barova te sadržaje za sastanke i događanja, ističu iz Arena Hospitaliy grupe.

Iz te hotelske kompanije u objavi izdvajaju još nekoliko projekata koje planiraju u kratkoročnom i srednjoročnom roku - završetak kupnje i preuzimanja hotela 88 Rooms u Beogradu početkom 2021. godine; obnova kampa Stoja u Puli u kamp više kategorije; prenamjena kultne zgrade na vrhunskoj lokaciji u središtu grada Zagreba u hotel sa 113 spavaćih soba; obnova hotela Riviera u središtu grada Pule.

TrgovinaDUBROVNIK, 26. svibnja 2023. (Hina) - Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić izjavio je u petak da će inflacija u ovoj i idućoj godini ostati povišena, iako na nižoj razini no dosad, dok će razinu od dva posto koju "cilja" Europska središnja banka (ESB) dosegnuti 2025. godine te je najavio da će HNB povisti procjenu rasta BDP-a u ovoj godini.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina) - Zlatnu košaricu za najboljeg trgovca u 2022. godini osvojili su Konzum i Studenac, tvrtka Cromaris je proizvođač godine, a najbolji mali trgovac je zagrebačka Kredenca, izvijestili su u petak s portala Ja Trgovac. 

SEUL, 26. svibnja 2023. (Hina/dpa) - Južnokorejski proizvođač automobila Hyundai u petak je objavio da će s domaćim partnerom, proizvođačem baterija LG Energy Solutionom, graditi tvornicu baterija u SAD-u. 

Njemačka ipak u recesiji
26.05.2023 07:40

FRANKFURT, 25. svibnja 2023. (Hina/dpa), Njemačko gospodarstvo blago se smanjilo u prvom tromjesečju i kliznulo u recesiju, pokazale su u četvrtak izmijenjene procjene statističkog ureda, otkrivši snažan pritisak inflacije na osobnu potrošnju.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina(Reuters), Tvrtka Elona Muska za moždane implantate Neuralink u četvrtak je priopćila da je dobila zeleno svjetlo od američke Agencije za hranu i lijekove (FDA) za pokretanje svoje prve kliničke studije na ljudima.