25.11.2020 07:33
ZAGREB, 24. studenoga 2020. (Hina) - Zagrebačka burza će 18. prosinca deveti puta zaredom dodijeliti nagrade za dionicu godine, a u konkurenciji su dionice Atlantic grupe, Ericssona Nikole Tesle, Hrvatskog telekoma, Podravke i Valamar Riviere, priopćila je u utorak Zagrebačka burza.
Dionicu godine javnost će moći izabrati putem online ankete dostupne na internetskim stranicama Zagrebačke burze. Odbor za nagrade dodijelit će i nagrade za dionice s najvećim prometom, najvećim porastom cijene, najvećim porastom prometa, te za člana (burze) godine, a dodijelit će se i nagrada Akademije Zagrebačke burze za doprinos edukaciji o tržištu kapitala i nagrada za doprinos razvoju tržišta kapitala.

Zagrebačka burza 2012. godine utemeljila je nagrade Zagrebačke burze s ciljem jačanja prepoznatljivosti tržišta kapitala i njegovih aktivnih sudionika među financijskom i općom javnosti.

InflacijaLONDON, 22. ožujka 2023. (Hina) - Inflacija u Britaniji ponovo je ubrzala u veljači, potaknuta ubrzanim rastom cijena hrane i kontinuirano snažnim poskupljenjem energije za kućanstva, pokazali su u srijedu podaci statističkog ureda.

MOSTAR, 22. ožujka 2023. (Hina) - Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.  

BERLIN, 21. ožujka 2023. (Hina) - Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima.