16.11.2020 07:39
ZAGREB, 13. studenoga 2020. (Hina) - Vlada je u petak na osobni zahtjev razriješila pomoćnicu ministrice regionalnoga razvoja i fondova EU Anu Odak, predložila da u Nadzornom odboru Ine ostanu Damir Vanđelić, Luka Burilović i Damir Mikuljan, kao i da na čelu Fine ostane Dražen Čović, a Upravu uđu i Vinka Ilak i Branko Malenica, priopćeno je iz Vlade. 
Vlada je, naime, na zatvorenom dijelu današnje sjednice donijela nekoliko kadrovskih odluka.Kako je priopćeno iz Vlade, na osobni zahtjev, s danom 16. studenoga, razriješena je pomoćnica ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Ana Odak.

Zaključkom je Vlada predložila glavnoj skupštini Ine izbor tri hrvatska člana Nadzornog odbora te kompanije, do provedbe postupka izbora tih članova, a najduže na vrijeme od šest mjeseci. Tako se za članove Nadzornog odbora predlažu Damir Vanđelić, Luka Burilović i Damir Mikuljan, a Vlada je zaključkom predložila Nadzornom odboru da za predsjednika tog tijela izabere Vanđelića.

Inače, Vanđelić je i trenutni predsjednik Nadzornog odbora Ine, a u tom su tijelu i Burilović i Mikuljan. Nadzorni odbor Ine ima devet članova, od čega Vladi pripadaju tri (hrvatska strana predlaže i predsjednika Nadzornog odbora), pet mjesta pripada MOL-u, a jedno predstavniku radnika.Vanđelić i Burilović u Nadzornom su odboru Ine od sredine prosinca 2016. godine, a mandat im traje četiri godine. Mikuljan je u Nadzorni odbor ušao u lipnju 2017. godine, a mandat mu traje do 18. prosinca 2020. godine. 

Na čelu Fine i dalje Dražen Čović

Vlada je zaključkom s današnje sjednice predložila Nadzornom odboru Financijske agencije (Fina) imenovanje predsjednika i članova Uprave, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju, u novom mandatnom razdoblju. Za predsjednika Uprave Fine Vlada predlaže Dražena Čovića, a za članove Uprave Vinku Ilak i Branka Malenicu. Inače, Dražen Čović na čelu je Fine od sredine listopada 2016. godine, dok je Vinka Ilak trenutno na mjestu savjetnice Uprave.

Neoporezivi primici7. lipnja 2023. (Hina)OSIJEK, 07. lipnja 2023. (Hina) - Sajmovi unatoč razvoju tehnologije imaju budućnost, jer omogućavaju izravan kontakt i specifičnu promociju proizvoda, rečeno je u srijedu na konferenciji Repozicioniranje sajamske industrije u funkciji cjelovitog gospodarskog razvoja.

MADRID/LONDON, 7. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Španjolski lanac trgovina odjećom Inditex izvijestio je u srijedu o skoku dobiti i prihoda u prvom poslovnom tromjesečju zahvaljujući višim cijenama na tržištima izvan eurozone.

BRUXELLES, 7. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Batmanov logo dovoljno je prepoznatljiv da opravda status zaštitnog znaka u EU, zaključio je u srijedu europski sud, prihvativši argumente američkog izdavača stripova DC Comicsa u sporu protiv talijanskog trgovca odjećom. 

ZAGREB, 6. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Generativna umjetna inteligencija (AI) može izazvati ozbiljne poremećaje na tržištu rada, upozorila je prva zamjenica direktorice MMF-a Gita Gopinath, apelirajući na zakonodavce da u što kraćem roku reguliraju upotrebu nove tehnologije.

BERLIN, 6. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Njemačke industrijske narudžbe stabilizirale su se u travnju zahvaljujući domaćoj potražnji, pokazali su u utorak podaci ureda za statistiku.