06.11.2020 07:43
MILANO, 5. studenoga 2020. (Hina/Reuters) - Talijanska banka UniCredit u četvrtak je objavila da joj je neto dobit u trećem kvartalu smanjena nešto više od 40 posto, uz slabije ukupne prihode i značajno veće rezervacije za gubitke po zajmovima u uvjetima pandemije koronavirusa.
Neto dobit UniCredita u razdoblju od srpnja do rujna iznosila je 680 milijuna eura i bila za 42,4 posto niža u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, pokazalo je izvješće o rezulatima poslovanja. Ukupni prihodi na godišnjoj su razini pali 7,4 posto, na 4,4 milijarde eura. Neto kamatni prihodi pritom su iznosili 2,3 milijarde eura i bili su za 8,6 posto niži u usporedbi s istim razdobljem lani.

Prihodi od naknada i provizija smanjeni su 6,4 posto, na 1,5 milijardi eura.Izuzetak su bili prihodi od trgovanja, porastavši za 10,2 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, na 455 milijuna eura. Izvješće pokazuje da je banka u trećem kvartalu zabilježila rezervacije za gubitke po zajmovima od 741 milijun eura, što je 31,6 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Stopa adekvatnosti kapitala krajem rujna iznosila je 14,4 posto i viša je za pola postotnog boda nego na kraju lipnja. Vlasnica Zagrebačke banke potvrdila je da ove godine cilja temeljnu neto dobit od preko 800 milijuna eura, te u rasponu od tri do 3,5 milijardi eura u 2021.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.