27.10.2020 08:14
MOSTAR, 26. listopada 2020. (Hina) - Izraelska kompanija M.T. Abraham Group koja planira obnoviti proizvodnju u mostarskom Aluminiju, sklopila je desetogodišnji ugovor o strateškom partnerstvu s Advaita Groupom po kojemu će ta kompanija isporučivati sirovine za Aluminij i prodavati 50 posto njegova metala.
Kako su u ponedjeljak izvijestili iz mostarske kompanije, ugovor su u potpisali čelni čovjek MT Abraham Groupa i izvršni izvršni direktor Aluminij Industrije Amir Gross Kabiri i glavna direktorica Advaita Groupa čije je sjedište u Dubaiju, Katia Pazvantova. "Suradnja s Advaitom i njegovim iskusnim timom uvelike će doprinijeti ulasku proizvoda Aluminija na nova tržišta, što je ključno za postizanje naših ciljeva i za budući rast naše kompanije", rekao je Kabiri.

Po navodima iz priopćenja, Advaita Group će svojom razvijenom mrežom promovirati ponovni ulazak Aluminija na globalno tržište. Po istim navodima Aluminij je potpisivanjem ugovora stekao važnog partnera u globalnoj trgovini aluminijskim proizvodima. “Suradnja Aluminij Industrije i Advaita omogućena je međusobnim povjerenjem, zajedničkim vrijednostima i našim povjerenjem u projekt. Radujemo se suradnji i proširenju na druge projekte u budućnosti”, rekla je na potpisivanju ugovora Katia Pazvantova.

Ranije je najavljeno kako će Advaita Group biti dobavljač sirovina za Aluminij te istodobno trgovac 50 posto aluminijskih trupaca koji će se proizvoditi u mostarskim pogonima ljevaonice. Iz Aluminija su ranije najavili kako uskoro planiraju pokretanje ljevaonice te su angažirali više od 80 radnika. Do kraja siječnja planira se angažirati ukupno 170 radnika koji su radili do prestanka proizvodnje u srpnju prošle godine. Aluminij je prestao s radom nakon što su dugovanja dosegnuli 220 milijuna eura, ponajprije zbog visoke cijene električne energije i loših dugoročnih ugovora o nabavci sirovina i prodaji metala.

InflacijaLONDON, 22. ožujka 2023. (Hina) - Inflacija u Britaniji ponovo je ubrzala u veljači, potaknuta ubrzanim rastom cijena hrane i kontinuirano snažnim poskupljenjem energije za kućanstva, pokazali su u srijedu podaci statističkog ureda.

MOSTAR, 22. ožujka 2023. (Hina) - Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.  

BERLIN, 21. ožujka 2023. (Hina) - Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima.