21.10.2020 07:48
ZAGREB, 20. listopada 2020. (Hina) - Ministarstvo financija u utorak je na aukciji, prvoj nakon kolovoza, prodalo 415 milijuna kuna trezorskih zapisa, uz kamatnu stopu koja se zadržala na niskih 0,06 posto. 
Ususret dospijeću 711 milijuna kuna vrijednih trezoraca, Ministarstvo je ponudilo na upis njih 400 milijuna kuna s rokom dospijeća od godinu dana. Financijske institucije podastrle su ponude u ukupnoj vrijednosti od 415 milijuna kuna, koje je Ministarstvo sve prihvatilo. Izdani su tako kunski trezorski zapisi s rokom dospijeća od godinu dana u vrijednosti od 415 milijuna kuna, uz kamatnu stopu od 0,06 posto, istu kao i na prethodnim aukcijama. Uz dospijeće 711 milijuna kuna trezorskih zapisa, saldo upisanih kunskih trezoraca je smanje za 296 milijuna, na 16,76 milijardi kuna. Ministarstvo najavljuje sljedeću aukciju trezorskih zapisa za 17. studenoga 2020. godine putem Bloomberg aukcijskog sustava (BAS).

InflacijaLONDON, 22. ožujka 2023. (Hina) - Inflacija u Britaniji ponovo je ubrzala u veljači, potaknuta ubrzanim rastom cijena hrane i kontinuirano snažnim poskupljenjem energije za kućanstva, pokazali su u srijedu podaci statističkog ureda.

MOSTAR, 22. ožujka 2023. (Hina) - Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.  

BERLIN, 21. ožujka 2023. (Hina) - Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima.