30.09.2020 07:44
ZADAR/ZAGREB, 29. rujna 2020. (Hina) - Ukupno 927 tisuća kuna, odobrila je Zadarska županija svojim mikro poduzetnicima i obrtnicima kako bi se lakše nosili sa posljedicama pandemije koronavirusa, objavili su iz Županijie. 
Potpora Županije, u iznosu od po 2.060 kuna, odobrena je za 450 subjekata, ugostiteljskih obrta, autoškola, frizerskih i kozmetičkih salona, krojačkih, trgovačkih, ribarskih i drugih obrta.  Županija je interventne potpore dodijelila temeljem Javnog poziva objavljenog u srpnju, zanimanje je bilo veliko što potvrđuje podatak o 733 pristigle prijave. No, prihvatljivih, dakle onih koje su zadovoljili tražene uvjete, bilo je 450, objavila je Zadarska županija.

InflacijaLONDON, 22. ožujka 2023. (Hina) - Inflacija u Britaniji ponovo je ubrzala u veljači, potaknuta ubrzanim rastom cijena hrane i kontinuirano snažnim poskupljenjem energije za kućanstva, pokazali su u srijedu podaci statističkog ureda.

MOSTAR, 22. ožujka 2023. (Hina) - Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.  

BERLIN, 21. ožujka 2023. (Hina) - Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima.