23.09.2020 07:38
ZAGREB, 22. rujna 2020. (Hina) - Likvidator Kreditne unije Deponent u likvidaciji podnio je Trgovačkom sudu u Zagrebu prijedlog za otvaranje stečajnog postupka, izvijestila je u utorak Hrvatska narodna banka (HNB).

HNB je 22. srpnja donio rješenja kojima se oduzima odobrenje za rad Kreditnoj uniji Deponent te se pokreće postupak prisilne likvidacije, a nakon što je u postupku nadzora nad tom financijskom institucijom utvrdio da su svi članovi Nadzornog odbora i jedini član Uprave Kreditne unije podnijeli ostavku te da Kreditna unija ne ispunjava osnovne kadrovske i tehničke uvjete za rad.  

Kako se navodi u današnjem priopćenju, likvidator je na temelju početne likvidacijske bilance utvrdio da su u poslovanju Kreditne unije Deponent u likvidaciji nastupili stečajni razlozi te je u cilju očuvanja imovine Kreditne unije podnio prijedlog za otvaranje stečajnog postupka. Kreditna unija Deponent osnovana je 2001. godine kao Štedno kreditna zadruga Zlatna Škrinjica. Četiri godine od osnivanja, odnosno 2005. godine, mijenja ime u Štedno kreditna zadruga Deponent.

Prestankom primjenjivanja Zakona o štedno kreditnim zadrugama, Štedno kreditna zadruga Deponent pokrenula je složeni proces usklađenja sa zakonskom regulativom kako bi poslovanje nastavila pod imenom Kreditna unija Deponent, osnovana na teritorijalnom načelu, na području Grada Zagreba. Nakon ishođenja odobrenja za rad od Hrvatske narodne banke, Štedno kreditna zadruga je 24. kolovoza 2008. godine rješenjem Trgovačkog suda u Zagrebu upisana u sudski registar kao Kreditna unija Deponent, navodi se na njezinim internetskim stranicama.

InflacijaLONDON, 22. ožujka 2023. (Hina) - Inflacija u Britaniji ponovo je ubrzala u veljači, potaknuta ubrzanim rastom cijena hrane i kontinuirano snažnim poskupljenjem energije za kućanstva, pokazali su u srijedu podaci statističkog ureda.

MOSTAR, 22. ožujka 2023. (Hina) - Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.  

BERLIN, 21. ožujka 2023. (Hina) - Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima.