11.09.2020 07:46
LONDON, 10. rujna 2020. (Hina/Reuters) - Mastercard je objavio da gradi platformu koja će središnjim bankama omogućiti virtualno testiranje digitalnih valuta.

Facebookov projekt izdanja digitalne valute libre potaknuo je središnje banke da razmotre mogućnost izdavanja digitalnih verzija službenih valuta."Nova platforma podržava središnje banke u donošenju odluka, kako danas tako i u budućnosti, o trasiranju razvoja lokalnih i regionalnih gospodarstava", rekao je izvršni potpredsjednik za digitlanu imovinu i blockchain proizvode u Mastercardu Raj Dhamodharan. Platforma omogućuje simulaciju izdavanja, distribucije i razmjene digitalnih verzija službenih valuta među bankama, pružateljima financijskih usluga i potrošačima, priopćio je Mastercard.

Inovativne kompanije već koriste kontrolirana regulatorna okruženja za testiranje novih usluga plaćanja koje nude financijsko-tehnološke tvrtke, napominje Reuters. Središnje banke tek su počele razmatrati mogućnost izdanja digitalnih valuta, a britanska središnja banka sugerirala je prošlog tjedna da se prije takve eventualne odluke usvoje odgovarajući globalni propisi.

NekretninaZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) s današnjim je danom zaprimila 1.505 zahtjeva za subvencionirane stambene kredite, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Trgovački lanac Konzum u ovoj će godini uložiti 25 milijuna eura u širenje i modernizaciju svoje maloprodajne mreže, izvijestili su u četvrtak iz tog trgovačkog lanca iz sastava Fortenova grupe

RIJEKA, 30. ožujka 2023. (Hina) - Rijeka Gateway bit će prvi terminal u regiji na kojem će sve kontejnerske dizalice, obalne i mosne, biti na daljinsko upravljanje iz centralne upravljačke sobe, priopćeno je u četvrtak iz te tvrtke.  

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte.