04.09.2020 07:56
ZAGREB, 3. rujna 2020. (Hina) - Ukupne investicije Francka u prvih šest mjeseci ove godine iznosile su 17 milijuna kuna i financirane su vlastitim sredstvima, objavila je u četvrtak ta zagrebačka tvrtka.
U Francku ističu kako su i u zahtjevnim uvjetima poslovanja u vrijeme pandemije nastavili s redovnim investicijama u proizvodne pogone, IT sustave te, u manjem obujmu, u ugostiteljsku opremu. Najveća pojedinačna investicija Francka u ovoj godini, vrijedna 6,5 milijuna kuna, ulaganje je u mlin i sustav silosa u pogonu kave koji je trenutno u završnoj fazi.

"Investicijom u nabavu mlina za fino mljevenje kave, Franck će optimizirati proizvodnju i postići veći kapacitet i fleksibilnost u cijelom pogonu kave, što nam je važno za postojeću proizvodnju i nove razvojne projekte", rekao je izvršni direktor Franckova lanca opskrbe Zoran Škevin.

Investicija obuhvaća i automatizaciju te povećavanje učinkovitosti završnog, transportnog pakiranja u pogonu za proizvodnju cappuccina i drugih instant proizvoda poput funkcionalnih napitaka s kavom. Riječ je o nastavku projekta povećanja kapaciteta pakiranja koji je pokrenut 2018. godine, navode iz Francka. Nastavljen je i razvoj novih proizvoda u skladu s aktualnim potrošačkim trendovima, kažu u Francku. Uz  to je, kako se navodi, pojačana mreža od više od 1.000 lokacija "kave za van" te samoposlužnih aparata s digitalnom tehnologijom.

Iz Francka ističu kako su uoči reaktivacije ugostiteljstva, koje je bilo snažno pogođeno protuepidemijskim mjerama, odradili i niz pripremnih aktivnosti uz učinkovit operativni model kako bi pružili punu podršku svojim partnerima i cijelom sektoru. Tako su nastavljeni projekti s ciljem unapređenja profesionalnih vještina u sklopu Franckove barističke akademije, kao i projekt regionalnog barističkog natjecanja.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.