03.09.2020 07:32
ZAGREB, 2. rujna 2020. (Hina) - Stečajna upraviteljica Coninga d.d. u stečaju, nekadašnje tvrtke bivšeg ministra i potpredsjednika Vlade Radimira Čačića, podnijela je izvješće o prodaji nekretnina prvotno procijenjenih na više od 180 milijuna kuna, od koje se neke sada prodaju i za četvrtinu cijene.
Stečajna upraviteljica navodi kako se za poslovnu zgradu - sjedište Coninga u varaždinskoj Šenoinoj ulici, izvorno procijenjenu na 14,1 milijuna kuna, nakon treće javne dražbe sredinom kolovoza najvjerojatnije javio kupac po posljednje određenoj početnoj cijeni od 3,53 milijuna kuna.

"Očekuje se izvještaj Financijske agencije o ishodu dražbe, budući da poziv za 4. dražbu nije objavljen te se može zaključiti da je na 3. dražbi zaprimljena valjana ponuda", navodi se u izvješću. S druge strane, prodaja hotela Pagus utvrđene vrijednosti od 49 milijuna kuna, na drugoj javnoj dražbi "zapela" je i nastavit će se, kako se navodi, nakon sređivanja imovinsko-pravnih odnosa i parcelacije radi uknjižbe pomorskog dobra.

Hotel Trakošćan i okolna zemljišta, procijenjene vrijednosti od 55,2 milijuna kuna su na "bubnju" od 17. lipnja kada je donesen zaključak o prodaji, a u tijeku je prva elektronička dražba s ponudama koje će se prikupljati od 1. do 14. listopada. Isti rokovi su i za prodaju apartmanskog naselja Zelena Punta, Kukljica na Ugljanu po početnoj cijeni od 37,5 milijuna kuna , a na "bubnju" je još desetak nekretnina – stanova, bivših hotela, planinarskih domova, kuglana i zemljišta diljem Hrvatske među kojima se ističu zemljišta i objekti u Stinici vrijednosti od 9,1 milijuna kuna.

U prošlom tromjesečnom razdoblju, ističe se u izvješću, od imovine Coninga u stečaju bio je unovčen samo jedan traktor za 30.000 kuna i to s uključenim PDV-om. Na računu Coninga u stečaju krajem kolovoza bilo je 5,5 milijuna kuna.

Prema prijedlogu Fine, stečaj Coninga bio je otvoren 2018. zbog blokade računa i neplaćenih obveza koji su krajem kolovoza 2016. iznosile oko 3,89 milijuna kuna, da bi se nakon ažuriranja utvrdilo da su obveze te tvrtke narasle na čak 22,7 milijuna, a da je račun bio blokiran čak 742 dana.

NekretninaZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) s današnjim je danom zaprimila 1.505 zahtjeva za subvencionirane stambene kredite, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Trgovački lanac Konzum u ovoj će godini uložiti 25 milijuna eura u širenje i modernizaciju svoje maloprodajne mreže, izvijestili su u četvrtak iz tog trgovačkog lanca iz sastava Fortenova grupe

RIJEKA, 30. ožujka 2023. (Hina) - Rijeka Gateway bit će prvi terminal u regiji na kojem će sve kontejnerske dizalice, obalne i mosne, biti na daljinsko upravljanje iz centralne upravljačke sobe, priopćeno je u četvrtak iz te tvrtke.  

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte.