02.09.2020 07:54
WASHINGTON, 1. rujna 2020. (Hina/dpa) - Prihodi američke video aplikacije Zoom više su nego učetverostručeni u drugom fiskalnom tromjesečju zahvaljujući pandemiji koronavirusa koja je preusmjerila službena i privatna okupljanja na Internet.
Tvrtka je u ponedjeljak izvijestila da su joj prihodi u tromjesečnom razdoblju zaključno sa srpnjem poskočili 355 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, na 663,5 milijuna dolara.Neto dobit porasla je s prošlogodišnjih 5,5 milijuna na 186 milijuna dolara. Za vrijeme pandemije koronavirusa mnoga poduzeća i građani bili su prisiljenih raditi putem interneta, organizirajući sastanke na digitalnim platformama, poput Zooma.

U mnogim su zemljama i nastava i društveni događaji prebačeni na Internet, što je dalo dodatnog zamaha Zoomovom rastu.Osnovna je verzija Zooma besplatna a tvrtke plaćaju pretplatu za dodatne funkcije. Zoom trenutno ima 370.200 korisnika koji plaćaju dodatne usluge, gotovo šesterostruko više nego u istom lanjskom razdoblju. Zoom očekuje snažan rast u cijeloj fiskalnoj godini 2021., predviđajući prihode u rasponu od 2,37 do 2,39 milijardi dolara, pod pretpostavkom kontinurano snažne potražnje za uslugama rada od kuće.

InflacijaLONDON, 22. ožujka 2023. (Hina) - Inflacija u Britaniji ponovo je ubrzala u veljači, potaknuta ubrzanim rastom cijena hrane i kontinuirano snažnim poskupljenjem energije za kućanstva, pokazali su u srijedu podaci statističkog ureda.

MOSTAR, 22. ožujka 2023. (Hina) - Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.  

BERLIN, 21. ožujka 2023. (Hina) - Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima.