02.09.2020 07:35
ZAGREB, 1. rujna 2020. (Hina) - Atlantic Grupa i beogradska Nelt Grupa potpisale su ugovor o kupoprodaji brenda dječje prehrane Bebi, objavili su u utorak iz Atlantic Grupe, ne navodeći vrijednost transakcije.
S obzirom da Nelt Grupa raspolaže kapacitetima i ekspertizom u proizvodnji dječje hrane, postojeća proizvodna lokacija za brend Bebi locirana u slovenskoj Mirni nije dio kupoprodajnog ugovora, navodi se. Tvornica i zaposlenici u Mirni ostaju u sustavu Atlantic Grupe te će se nakon dezinvestiranja osnovnog brenda i prijelaznog razdoblja u kojemu će se Bebi asortiman i dalje proizvoditi u ovom pogonu, pronaći adekvatan angažman proizvodnih kapaciteta i stručnih kompetencija na ovoj proizvodnoj lokaciji, na primjerenom alternativnom asortimanu, navodi se u priopćenju.

Prodaja brenda Bebi nastavak je procesa dezinvestiranja manjih i non-core djelatnosti u skladu s korporativnom strategijom Atlantic Grupe, ističu iz tvrtke. Proces je, kako navode, započet prije 2,5 godine izlaskom iz sportske i aktivne prehrane, a nastavljen je prodajom segmenta kozmetike, dodataka prehrani i distribucije vode u galonima.

Kompanija istovremeno usmjerava snažan fokus na područja koja predstavljaju ključne generatore rasta (hrana i piće te ljekarničko poslovanje) i temelj transformacije za budućnost, a to uključuje i ciljanu internacionalizaciju s brendovima koji su dokazali međunarodni potencijal (Argeta, Donat Mg) te razvoj distribucije kao važne poluge rasta poslovanja, kao i spajanja i preuzimanja.

Nelt Grupa ima 4.000 zaposlenika na 11 tržišta u Europi i Africi. Akvizicijom brenda Bebi, s dugom tradicijom i etabliranim pozicijama na ruskom tržištu, kompanija potvrđuje strateško opredjeljenje ka daljnjem razvoju i međunarodnom širenju poslovanja, navodi se u priopćenju. Brend Bebi je u Rusiji simbol za europsku kvalitetu i porijeklo u segmentu cerealija za djecu, a u 2019. godini ostvario je 11 milijuna eura prihoda od prodaje.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.