27.07.2020 07:19
ZAGREB, 24. srpnja 2020. (Hina) - Podravka Grupa u prvih šest ovogodišnjih mjeseci ostvarila je neto dobti od 161,6 milijuna kuna, što je za 15,4 posto više u odnosu na godinu ranije, priopćeno je u petak iz te koprivničke prehrambene kompanije.
Kako ističu iz kompanije, rast prodaje organskog asortimana uz istovremenu kontrolu operativnih troškova rezultiralo je s rastom profitabilnosti. Prihodi od prodaje u tom su razdoblju uvećani za 105,8 milijuna kuna ili 4,9 posto, na 2,25 milijardi kuna, na što je utjecao rast prihoda u oba poslovna segmenta, Prehrane i Farmaceutike.

Segment Prehrane ostvario je 1,76 milijardi kuna prihoda od prodaje što predstavlja povećanje od 70,7 milijuna kuna u odnosu na prethodnu godinu. Farmaceutika je, pak, ostvarila je 490,3 milijuna kuna prihoda od prodaje, što predstavlja rast od 35,1 milijuna kuna u odnosu na godinu ranije. Po regijama, najveći rast prodaje, za 68,5 milijuna kuna, ostvaren je u Adria regiji, potom u regiji Centralna Europa, za 30,4 milijuna kuna te u regiji Istočna Europa, za 5,6 milijuna kuna dok je regija Zapadna Europa i prekooceanske zemlje ostvarila 3,6 milijuna kuna rasta prihoda od prodaje u odnosu na godinu ranije.

Kada je riječ o procjeni utjecaja budućih trendova na cjelokupno poslovanje Grupe u 2020. godini, u ovome trenutku vrlo teško je procijeniti, s obzirom na nepoznanicu razvoja situacije proglašene pandemije. U svakom slučaju, kompanija će biti spremna odgovoriti na razne izazove koji je moguće očekuju u idućem razdoblju, kaže se u priopćenju."Unatoč brojnim negativnim utjecajima na ukupno gospodarstvo uzrokovanim bolesti COVID-19, uspjeli smo brzom transformacijom poslovanja odgovoriti na razne izazove te ostvariti rezultate na koje svi zajedno moramo biti ponosni. Razdoblje koje je pred nama biti će vrlo zahtjevno i izazovno, međutim vjerujemo kako ćemo unatoč tome nastaviti s pozitivnim razvojem našeg poslovanja", istaknuo je Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke prilikom objave rezultata poslovanja.

Nadzorni odbor Podravke na svojoj današnjoj sjednici potvrdio je nerevidirane rezultate poslovanja grupe za prvo polugodište te izrazio veliko zadovoljstvo i podršku svim naporima koji su učinjeni kako bi kompanija i u ovim otežanim uvjetima poslovanja prouzrokovanim utjecajem bolesti COVID-19 nastavila s ostvarenjem pozitivnih pokazatelja na gotovo svim razinama poslovanja.

InflacijaLONDON, 22. ožujka 2023. (Hina) - Inflacija u Britaniji ponovo je ubrzala u veljači, potaknuta ubrzanim rastom cijena hrane i kontinuirano snažnim poskupljenjem energije za kućanstva, pokazali su u srijedu podaci statističkog ureda.

MOSTAR, 22. ožujka 2023. (Hina) - Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.  

BERLIN, 21. ožujka 2023. (Hina) - Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima.