20.07.2020 07:02
SAN FRANCISCO, 17. srpnja 2020. (Hina/dpa) - Američki internetski medijski div Netflix povećao je prihode u drugom tromjesečju gotovo za četvrtinu, privukavši više od 10 milijuna novih pretplatnika budući da su mnogi ljudi u jeku koronakrize kratili vrijeme pred ekranima.
U razdoblju od travnja do lipnja Netflixovi su prihodi poskočili gotovo 25 posto, na 6,1 milijardu dolara, pokazuje izvješće objavljeno u četvrtak. Neto dobit zamalo je utrostručena, poskočivši na 720 milijuna dolara. Kompanija je u jeku koronakrize privukla nešto više od 10 milijuna novih pretplatnika. Kada se uzme u obzir i prvo tromjesečje, brojka raste na 26 milijuna. 

U cijeloj prošloj godini Netflix je bilježio 28 milijuna novih pretplatnika. U Netflixu upozoravaju da je trend dosegnuo vrhunac, dodajući da u trećem tromjesečju očekuju 'samo' 2,5 milijuna. "Rast usporava jer su potrošači prevladali početni šok koji je izazvao koronavirus i ograničenja društvenih kontakata", objašnjavaju.

Neoporezivi primici7. lipnja 2023. (Hina)OSIJEK, 07. lipnja 2023. (Hina) - Sajmovi unatoč razvoju tehnologije imaju budućnost, jer omogućavaju izravan kontakt i specifičnu promociju proizvoda, rečeno je u srijedu na konferenciji Repozicioniranje sajamske industrije u funkciji cjelovitog gospodarskog razvoja.

MADRID/LONDON, 7. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Španjolski lanac trgovina odjećom Inditex izvijestio je u srijedu o skoku dobiti i prihoda u prvom poslovnom tromjesečju zahvaljujući višim cijenama na tržištima izvan eurozone.

BRUXELLES, 7. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Batmanov logo dovoljno je prepoznatljiv da opravda status zaštitnog znaka u EU, zaključio je u srijedu europski sud, prihvativši argumente američkog izdavača stripova DC Comicsa u sporu protiv talijanskog trgovca odjećom. 

ZAGREB, 6. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Generativna umjetna inteligencija (AI) može izazvati ozbiljne poremećaje na tržištu rada, upozorila je prva zamjenica direktorice MMF-a Gita Gopinath, apelirajući na zakonodavce da u što kraćem roku reguliraju upotrebu nove tehnologije.

BERLIN, 6. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Njemačke industrijske narudžbe stabilizirale su se u travnju zahvaljujući domaćoj potražnji, pokazali su u utorak podaci ureda za statistiku.