03.07.2020 07:50
ZAGREB, 2. srpnja 2020. (Hina) - Hrvatski telekom (HT) će od 1. kolovoza imati novu organizacijsku strukturu uprave s pet članova, na čelu s predsjednikom Uprave Kostasom Nebisom, u čiju nadležnost prelazi i segment poslovnih korisnika za koji se ukida zasebna funkcija člana uprave i uvodi nova organizacijska forma, izvijestili su u četvrtak iz HT-a.
Suglasnost za takvu, novu organizacijsku strukturu uprave HT-a na jučerašnjoj sjednici dao je Nadzorni odbor te kompanije, slijedom čega HT od 1. kolovoza neće imati šest, već pet članova uprave. U sklopu nove organizacijske forme u segmentu poslovnih korisnika od 1. kolovoza se uvode pozicije dva potpredsjednika izravno odgovorna predsjedniku Uprave, a između kojih će biti podijeljen taj segment.Ti potpredsjednici su dugogodišnji zaposlenici HT-a Marijana Bačić i Jerko Dumanić, koji dolaze s rukovodećih mjesta u HT-u. Bačić, koja je od 2017. direktorica sektora korporativne prodaje, će na novoj potpredsjedničkoj funkciji biti zadužena za korporativnu prodaju i ICT usluge.

Dumanić je posljednjih šest godina na mjestu direktora sektora za marketing poslovnih korisnika HT-a, a na potpredsjedničkoj će funkciji biti zadužen za prodaju malim i srednjim poslovnim korisnicima, marketing poslovnih korisnika te upravljanje i podršku poslovnim kanalima. "Nova organizacijska struktura omogućit će veću učinkovitost HT-a kako bi našim poslovnim korisnicima bili još kvalitetniji i poželjniji partner", poručuju u priopćenju o novoj organizacijskog strukturi uprave iz najveće telekom kompanije u Hrvatskoj.

Uz predsjednika Nebisa, članovi Uprave HT-a i nadalje će biti Ivan Bartulović (za ljudske resurse), Daniel Daub (za financije), Boris Drilo (za tehničke i informacijske funkcije) te Nataša Rapaić (za segment privatnih korisnika). Inače, člana uprave za poslovne korisnike HT nema od kako je s te pozicije i iz HT-a početkom 2020. godine otišao Saša Kramar, koji je u Upravu HT-a imenovan prvi put 1. lipnja 2016. godine, a mandat mu je obnovljen u lipnju 2019. no krajem te godine je dao ostavku i otišao iz HT-a.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.