24.06.2020 15:52
ZAGREB, 24. lipnja 2020. (Hina) - Slovenska agencija za zaštitu tržišnog natjecanja AVK odobrila je koncentraciju hrvatske tvrtke za prodaju autodijelova "Tokić" i slovenskog "Bartoga", priopćeno je u srijedu iz Tokića.
Koncentracija je u skladu s pravilima tržišnog natjecanja, iznosi AVK u mišljenju objavljenom na službenim stranicama Agencije, te na nju nema prigovora. Pripajanje Bartoga nastavit će se nakon što AVK-ova odluka postane konačna.

Tokić, prodajni lanac i distributer autodijelova, iskazao je interes za preuzimanje jednog od vodećih slovenskih trgovaca autodijelova i guma "Bartog", što je, navodi se u priopćenju, ključni korak u širenju na zapadno tržište.Kapitalnim povezivanjem s Bartogom, Tokić ispunjava plan o jačanju prisutnosti na slovenskom tržištu, s ciljem da jedan od vodećih slovenskih trgovačkih lanaca guma i autodijelova nastavi djelovati pod postojećim brendom, dodaje se.

Bartog na slovenskom tržištu kontinuirano posluje više od 30 godina s izvrsnom kreditnom ocjenom, zapošljava više od 250 djelatnika i posluje na 37 lokacija, sa sjedištem u Trebnju. Tokić, koji ove godine obilježava 30 godina djelovanja, jedna je od vodećih hrvatskih tvrtki na području zastupanja i prodaje automobilskih dijelova.Nakon spajanja s Bartogom, udružena bi kompanija mogla biti ozbiljan konkurent grupi GMT za poziciju najvećeg trgovca automobilskim dijelovima u cijeloj regiji.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.