16.06.2020 15:49
VARŠAVA, 16. lipnja 2020. (Hina/dpa) - Kontrolirani stečaj avioprijevoznika LOT-a zbog problema koje su izazvale mjere subijanja pandemije koronavirusa nije isključen ali je zadnja opcija o kojoj se razmišlja, naglasio je u utorak potpredsjednik vlade Jacek Sasin.
„Trenutno ne predviđam takav scenarij... Moguće je, ali smatram ga apsolutno zadnjom opcijom", rekao Sasin.LOT je u vlasništvu države koja želi poboljšati stanje u kompaniji u prvom redu smanjenjem plaća i pregovorima s leasing firmama o izmjeni ugovora o najmu zrakoplova.Poljska će razmotriti i državnu pomoć kakvu su dobile zrakoplovne kompanije u drugim zemljama, rekao je Sasin.

LOT je sredinom ožujka obustavio sve letove zbog pandemije koronavirusa koja je prisilila vlade mnogih zemalja da ograniče putovanja u zračnom prometu. Poljski prijevoznik ponovo je ovog mjeseca pokrenuo domaće letove, ali ne i one u inozemstvo.Poljska zabrana zračnog prometa s inozemstvom istječe danas.

Neoporezivi primici7. lipnja 2023. (Hina)OSIJEK, 07. lipnja 2023. (Hina) - Sajmovi unatoč razvoju tehnologije imaju budućnost, jer omogućavaju izravan kontakt i specifičnu promociju proizvoda, rečeno je u srijedu na konferenciji Repozicioniranje sajamske industrije u funkciji cjelovitog gospodarskog razvoja.

MADRID/LONDON, 7. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Španjolski lanac trgovina odjećom Inditex izvijestio je u srijedu o skoku dobiti i prihoda u prvom poslovnom tromjesečju zahvaljujući višim cijenama na tržištima izvan eurozone.

BRUXELLES, 7. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Batmanov logo dovoljno je prepoznatljiv da opravda status zaštitnog znaka u EU, zaključio je u srijedu europski sud, prihvativši argumente američkog izdavača stripova DC Comicsa u sporu protiv talijanskog trgovca odjećom. 

ZAGREB, 6. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Generativna umjetna inteligencija (AI) može izazvati ozbiljne poremećaje na tržištu rada, upozorila je prva zamjenica direktorice MMF-a Gita Gopinath, apelirajući na zakonodavce da u što kraćem roku reguliraju upotrebu nove tehnologije.

BERLIN, 6. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Njemačke industrijske narudžbe stabilizirale su se u travnju zahvaljujući domaćoj potražnji, pokazali su u utorak podaci ureda za statistiku.