10.06.2020 07:11
ZAGREB, 9. lipnja 2020. (Hina) - Dukat je u utorak putem Zagrebačke burze objavio poziv za glavnu skupštinu, koja se treba održati 24. srpnja, a na kojoj će dioničari odlučivati i o prijedlogu isplate dividende od 20 kuna, i to iz dijela zadržane dobiti iz 2007. godine. 
Takav se prijedlog trebao naći i na skupštini koja je bila sazvana za 28. travnja, ali je tjedan dana prije toga datuma (21. travnja) otkazana zbog epidemije koronavirusa, odnosno mjera Stožera civilne zaštite za prevenciju koronavirusa. I za tu je skupštinu, kao i u danas objavljenom pozivu za novu skupštinu 24. srpnja, predloženo da se prošlogodišnja neto dobit Dukata d.d. u iznosu od 28,4 milijuna kuna rasporedi u zadržanu dobit.

Direktori i Nadzorni odbor i ranije, a i sada predlažu da se dioničarima isplati dividende u iznosu od 20 kuna po dionici, i to iz dijela zadržane dobiti iz 2007. godine u iznosu od 60 milijuna kuna. Prihvate li dioničari taj prijedlog, pravo na dividendu imali bi dioničari upisani u registar Središnjeg klirinško depozitarnog društva na dan 31. srpnja, a dividenda bi se isplatila 20. kolovoza, proizlazi iz poziva za glavnu skupštinu Dukata, članice Lactalis grupe.

copyrightZAGREB, 6. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Generativna umjetna inteligencija (AI) može izazvati ozbiljne poremećaje na tržištu rada, upozorila je prva zamjenica direktorice MMF-a Gita Gopinath, apelirajući na zakonodavce da u što kraćem roku reguliraju upotrebu nove tehnologije.

BERLIN, 6. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Njemačke industrijske narudžbe stabilizirale su se u travnju zahvaljujući domaćoj potražnji, pokazali su u utorak podaci ureda za statistiku.

ZAGREB, 6. lipnja 2023. (Hina) - Tvrtka Končar-Generatori i motori potpisala je dva ugovora s austrijskom elektroprivredom Verbund, vrijedna više od 10 milijuna eura za prvu fazu realizacije, a koji se odnose na sveobuhvatnu revitalizaciju dviju elektrana na njemačko-austrijskoj granici, priopćeno je u utorak iz Končara. 

ISTANBUL, 5. lipnja 2023. (Hina/Reuters) - Globalne zrakoplovne kompanije više su nego udvostručile prognoze dobiti za 2023. godinu, s 4,7 na 9,8 milijardi dolara, ohrabrene velikom potražnjom za putovanjima nakon pandemije.

MAGDEBURG, 2. lipanj 2023. (Hina/dpa) - Američki tehnološki div Intel objavio je da pregovara s njemačkom vladom o dodatnoj državnoj pomoći za tvornice čipova, povrh obećanih gotovo sedam milijardi eura.