09.06.2020 08:20
MOSKVA, 8. lipnja 2020. (Hina) - Upravni odbor ruske naftne kompanije Rosnefta ponovo je za predsjednika izabrao bivšeg kancelara Njemačke i šefa odbora dioničara projektne tvrtke Nord Stream Gerharda Schrödera, izvijestio je Rosneft u ponedjeljak.
"Na godišnjoj skupštini dioničara održan je prvi sastanak Upravnog odbora Rosnefta, na kojemu je Gerhard Schröder izabran za predsjednika", kaže se u priopćenju objavljenom na Rosneftovom web stranicama. Schröder je član i predsjednik Upravnog odbora Rosnefta od 2017. godine, ali nije Rosneftov dioničar.Na skupštini su izabrana i druga rukovodeća tijela koja će voditi kompaniju u idućem razdoblju, dodaje se u priopćenju. Rosneft je lider ruske naftne industrije i najveća javna naftno-plinska korporacija na svijetu. Tvrtka je uvrštena na popis strateških poduzeća u Rusiji.Glavni dioničar (40,4 posto udjela) je Rosneftgsaz, koji je u stopostotnom državnom vlasništvu, 19,75 posto udjela propada BP-u, 18,93 posto u vlasništvu je QH Oil Investmentsa itd.

InflacijaLONDON, 22. ožujka 2023. (Hina) - Inflacija u Britaniji ponovo je ubrzala u veljači, potaknuta ubrzanim rastom cijena hrane i kontinuirano snažnim poskupljenjem energije za kućanstva, pokazali su u srijedu podaci statističkog ureda.

MOSTAR, 22. ožujka 2023. (Hina) - Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.  

BERLIN, 21. ožujka 2023. (Hina) - Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima.