07.05.2020 07:32
MILANO, 6. svibnja 2020. (Hina/Reuters) - Talijanska banka Intesa Sanpaolo prvo je tromjesečje zaključila s gotovo 10 posto većom neto dobiti, uz podršku snažnog rasta prihoda, ponajprije zahvaljujući dobiti od trgovanja.
Neto dobit u prvom je tromjesečju porasla za 9,6 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, dosegnuvši 1,15 milijardi eura, objavila je talijanska banka, vlasnica Privredne banke Zagreb (PBZ). Prihodi su porasli za 11,7 posto, na 4,88 milijardi eura, pokazalo je izvješće, objavljeno u utorak. Neto kamatni prihodi iznosili su 1,75 milijardi eura i bili su gotovo na razini istog prošlogodišnjeg razdoblja.Neto prihodi od naknada i provizija smanjeni su 1,1 posto, na 1,84 milijarde eura.

Dobit od trgovanja u prvom je tromjesečju više nego udvostručena u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, dosegnuvši 994 milijuna eura, pokazalo je poslovno izvješće najveće talijanske banke u poslovanju s građanima.Prihodi od osiguravateljskog poslovanja bili su veći za 7,2 posto i iznosili su 312 milijuna eura. Iz banke su poručili da su u prvom tromjesečju otpisali 403 milijuna eura zajmova, ili 9,2 posto više nego u istom lanjskom razdoblju. U prethodnom tromjesečju zaključno s prosincem 2019. otpis je iznosio 693 milijuna eura, pokazalo je izvješće. Šest analitičara iz Reutersove ankete u prosjeku je u prvom kvartalu 2020. očekivalo 805 milijuna eura neto dobiti i prihode od 4,25 milijardi eura.

InflacijaLONDON, 22. ožujka 2023. (Hina) - Inflacija u Britaniji ponovo je ubrzala u veljači, potaknuta ubrzanim rastom cijena hrane i kontinuirano snažnim poskupljenjem energije za kućanstva, pokazali su u srijedu podaci statističkog ureda.

MOSTAR, 22. ožujka 2023. (Hina) - Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.  

BERLIN, 21. ožujka 2023. (Hina) - Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima.