06.05.2020 07:52
ZAGREB, 5. svibnja 2020. (Hina) - Glavna skupština Jadran - galenskog laboratorija (JGL), sazvana za 15. lipnja, trebala bi među ostalim donijeti odluku da se lanjska dobit raspodjeli u ostale rezerve i zadržanu dobit, a dioničarima isplati dividenda od 9 kuna po dionici iz zadržane dobiti ostvarene u 2008. godini. 
JGL je u 2019. ostvario dobit od 77,87 milijuna kuna. Glavnoj skupštini se predlaže da se nešto više od 6 milijuna kuna rasporedi u ostale rezerve društva za neotpisane troškove razvoja iskazanih u aktivi, a preostali iznos od 71,87 milijuna kuna u zadržanu dobit, navodi se u pozivu za skupštinu koji je u utorak objavljen na Zagrebačkoj burzi.Skupštini se predlaže i odluka o isplati dividende dioničarima u iznosu od 9 kuna po dionici, i to iz sredstava kumulirane zadržane dobiti ostvarene u 2008. godini. 

Dioničari bi na skupštini također trebali donijeti i odluku o isplati posebne nagrade članovima Upravnog odbora JGL-a za postignute posebne rezultate u radu i razvoju društva u 2019. godini. Prema prijedlogu, nagrade za šest članova Upravnog odbora se kreću od 139 tisuća kuna bruto do 602,2 tisuće kuna bruto. Glavnoj skupštini je predloženo i da za revizora za 2020. godinu izabere Grant Thornton. 

InflacijaLONDON, 22. ožujka 2023. (Hina) - Inflacija u Britaniji ponovo je ubrzala u veljači, potaknuta ubrzanim rastom cijena hrane i kontinuirano snažnim poskupljenjem energije za kućanstva, pokazali su u srijedu podaci statističkog ureda.

MOSTAR, 22. ožujka 2023. (Hina) - Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.  

BERLIN, 21. ožujka 2023. (Hina) - Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima.