30.04.2020 08:38
ZAGREB, 29. travnja 2020. (Hina) - Zagrebačka banka i ostale članice talijanske grupacije Unicredit odlučile su ubrzati plaćanja svojim dobavljačima po principu plaćanja računa po njihovom primitku, kako bi im na taj način pružiti dodatnu podršku, izvijestili su u srijedu iz Zagrebačke banke.
To će znatno ubrzati ciklus plaćanja i osigurati da se plaćanja obavljaju brže od uobičajenih ugovornih uvjeta od 30 dana, navodi se u priopćenju te dodaje da će ubrzanje plaćanja dodatno podržati poduzeća u upravljanju njihovim obrtnim kapitalom.„Odluka koja je donesena imat će konkretan utjecaj na tisuće dobavljača Grupe UniCredit.

Na taj način realnoj ekonomiji dajemo likvidnost u vrijeme kada to stvarno čini razliku. Kao i uvijek, želimo djelovati kao pouzdan partner prema našim dobavljačima i ohrabriti ih da djeluju jednako kada su u pitanju njihovi vlastiti lanci opskrbe“, poručio je Romeo Collina, predsjednik Uprave Zagrebačke banke. 

Zagrebačka banka će odmah izvršiti bankovne transfere svojim dobavljačima, nakon što preko ugovorenih kanala zaprimi njihovu fakturu i nakon što ona prođe sve potrebne standardne kontrole, zaključuje se u priopćenju.

TrgovinaDUBROVNIK, 26. svibnja 2023. (Hina) - Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić izjavio je u petak da će inflacija u ovoj i idućoj godini ostati povišena, iako na nižoj razini no dosad, dok će razinu od dva posto koju "cilja" Europska središnja banka (ESB) dosegnuti 2025. godine te je najavio da će HNB povisti procjenu rasta BDP-a u ovoj godini.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina) - Zlatnu košaricu za najboljeg trgovca u 2022. godini osvojili su Konzum i Studenac, tvrtka Cromaris je proizvođač godine, a najbolji mali trgovac je zagrebačka Kredenca, izvijestili su u petak s portala Ja Trgovac. 

SEUL, 26. svibnja 2023. (Hina/dpa) - Južnokorejski proizvođač automobila Hyundai u petak je objavio da će s domaćim partnerom, proizvođačem baterija LG Energy Solutionom, graditi tvornicu baterija u SAD-u. 

Njemačka ipak u recesiji
26.05.2023 07:40

FRANKFURT, 25. svibnja 2023. (Hina/dpa), Njemačko gospodarstvo blago se smanjilo u prvom tromjesečju i kliznulo u recesiju, pokazale su u četvrtak izmijenjene procjene statističkog ureda, otkrivši snažan pritisak inflacije na osobnu potrošnju.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina(Reuters), Tvrtka Elona Muska za moždane implantate Neuralink u četvrtak je priopćila da je dobila zeleno svjetlo od američke Agencije za hranu i lijekove (FDA) za pokretanje svoje prve kliničke studije na ljudima.