10.04.2020 10:01
SAN FRANCISCO, 10. travnja 2020. (Hina/Reuters) - Uber je u četvrtak objavio kako planira poslati milijune zaštitnih maski svojim vozačima i dostavljačima diljem svijeta kako bi pomogao u spriečavanju širenja koronavirusa. 
Potpredsjednik zadužen za sigurnost i osiguranje Gus Fuldner rekao je u objavi na blogu tvrtke da će Uber poslati gotovo pola milijuna maski vozačima u američkim gradovima najpogođenijima virusom. Prva narudžba će stići iz kineske tvrtke koja inače proizvodi elektroniku, no sad je prebacila proizvodnju na jednokratne maske. No Uber će dugotrajno ostati predan nabavci maski iz cijelog svijeta, otkrio je glasnogovornik. Prva pošiljka poslana je vozačima u New Yorku, američkom gradu s najvećim brojem zaraženih.„Naručili smo desetke milijuna više maski te očekujemo da će one u narednim tjednima stići u druge gradove i regije diljem svijeta“, stoji u objavi bloga te se dodaje kako su zalihe ograničene i da zdravstveni radnici imaju prioritet.

Vožnje servisima poput Ubera u SAD-u su praktički stale jer je većina Amerikanaca u karanteni, no Uber je objavio kako bilježi značajan rast dostava hrane.Ranije ovaj mjesec tvrtka je objavila i da će vozačima besplatno slati sredstva za dezinfekciju.  Koronavirusom je u svijetu trenutno zaražen 1,4 milijun ljudi, a 84 tisuća ljudi je umrlo. U Americi je dosad preminulo više od 16.500 ljudi. 

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.