19.12.2019 07:20
ZAGREB, 18. prosinca 2019. (Hina) - Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) donijelo je u srijedu odluku o najvišoj naknadi za pokrivanje troškova mirovinskog osiguravajućeg društva (MOD) u 2020. godini iz doznaka obveznog mirovinskog fonda.
Mirovinsko osiguravajuće društvo tako može u 2020. godini naplatiti na ime naknade troškova koje naplaćuje iz doznaka obveznog mirovinskog fonda najviše do 1,5 posto od primljene doznake jednokratno i 0,17 posto od primljene doznake godišnje za vrijeme trajanja isplate mirovine, navodi se u priopćenju Hanfe.

Središnjem klirinškom depozitarnom društvu (SKDD) je odobrena naknada za upravljanje Fondom za zaštitu ulagatelja za 2020. godinu, u godišnjem iznosu od 8.913 kuna, za svakog člana Fonda za zaštitu ulagatelja. Upravno vijeće donijelo je i odluku o potpisivanju Sporazuma o razumijevanju koji se odnosi na suradnju i razmjenu informacija vezanih za sudionike u sustavu poravnanja i namire sa nadzornim tijelima Velike Britanije, i to s Bankom Engleske i Prudencijalnim nadzornim tijelom, izvijestili su iz Hanfe.

AVIONZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte. 

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - U Hrvatskoj je u veljači potrošnja u maloprodaji realno porasla 0,4 posto na godišnjoj razini, što predstavlja rast drugi mjesec zaredom, ali sporiji nego mjesec dana prije. 

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Europska komisija odobrila je u utorak Googleovo preuzimanje Photomatha, zaključivši da "neće potaknuti zabrinutost za tržišno natjecanje u Europskom ekonomskom području (EEA)".

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Hrvatska se mora brže prilagođavati promjenama koje na tržištu rada donose zelena i digitalna tranzicija i potaknuti povratak iseljenih stvaranjem povoljnije poslovne klime, složili su se u srijedu sudionici Eurotribine na temu Europske godine vještina.