25.11.2019 08:20
ZAGREB, 22. studenoga 2019. (Hina) - Fortenova grupa u petak je izvijestila da je povećala ponudu nekretnina za prodaju te se na posebnoj mrežnoj stranici otvorenoj u tu svrhu trenutno nalazi 143 nekretnina.
Fortenova je u srpnju lansirala posebnu mrežnu stranicu http://nekretnine.fortenovagrupa.hr na hrvatskom i na engleskom jeziku, s velikom ponudom nekretnina u vlasništvu operativnih kompanija grupe. Riječ je o nekretninama koje nisu u funkciji poslovanja grupe. Ovoga tjedna je ponuda nekretnina na stranici obogaćena nizom novih nekretnina na lokacijama diljem Hrvatske. U novoj ponudi nekretnina tako se od sada uz brojne komercijalne nekretnine i poljoprivredna zemljišta nalaze rezidencijalne nekretnine poput atraktivnih stanova u Mikulićima i Bukovačkoj cesti u Zagrebu, stan u Samoboru, zatim atraktivno građevinsko zemljište na zagrebačkoj Šalati (između Voćarske i Jurkovićeve ulice) ukupne površine 3.255 četvornih metara, zemljište za investicijsku izgradnju u industrijskoj zoni Kukuljanovo (Rijeka) ukupne površine 31.274 četvornih metara, zgrada bivšeg mlina u centru Križevaca, bivša svinjogojska farma Sremac u Rokovcima kraj Vinkovaca itd.

Nekretnine namijenjene prodaji podijeljene su prema kategorijama - rezidencijalne, komercijalne, zemljišta i ostale nekretnine. Podaci sa stranice govore da se trenutno prodaje najviše - 112 zemljišta, 27 komercijalnih, tri rezidencijalne i jedna nekretnina u kategoriji ostalo. Iz Fortenove u priopćenju navode kako je za svaku nekretninu koja se stavlja u promet dostupan detaljan opis stanja i uvjeta prodaje, zajedno s početnom cijenom, kao i upute o načinu slanja ponude za konkretnu nekretninu. Dodatno, za komercijalne objekte je unaprijed definiran datum i vrijeme u kojem će se objekt moći obići i razgledati. Obvezujuće ponude za kupnju nekretnina zaprimaju se do 20. prosinca, ističu iz kompanije. Navode i kako je od prvog dana lansiranja web stranica za prodaju nekretnina evidentirano više od 1,2 milijuna klikova i raznih pregleda. U razdoblju od pokretanja prodaje nekretnina zabilježen je veliki interes kupaca te su realizirani obilasci i pregledi lokacija s komercijalnom namjenom, ističu iz Fortenove napominjući kako će se ponuda nekretnina i dalje redovito ažurirati.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.