04.11.2019 08:10
ZAGREB, 31. listopada 2019. (Hina) - U današnjem je trgovanju na tržištu novca ukupno prijavljena potražnja po prvi je puta nakon 02.10.2019. bila prijavljena, kako je istodobno ponuda višestruko bogatija od potražnje, uspješno su podmirene sve prijavljene potreba korisnika. 
Tako je ukupno prijavljena potražnja danas iznosila tek 2 milijuna kuna. Istodobno se na strani ponude našlo 637 milijuna kuna ili za oko 0,5 posto manje no dan ranije. Jedini je promet danas, u iznosu 2 milijuna kuna, plasiran putem ročnih pozajmica i to na rok od mjesec dana uz kamatnu stopu od 3 posto. Ukupan kunski promet na Tržištu novca dosegao je tako danas tek 2 milijuna kuna, a pritom je cjelokupno prijavljena potražnja uspješno podmirena. Prosječna kamatna stopa iznosila je 3 posto.

TrgovinaDUBROVNIK, 26. svibnja 2023. (Hina) - Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić izjavio je u petak da će inflacija u ovoj i idućoj godini ostati povišena, iako na nižoj razini no dosad, dok će razinu od dva posto koju "cilja" Europska središnja banka (ESB) dosegnuti 2025. godine te je najavio da će HNB povisti procjenu rasta BDP-a u ovoj godini.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina) - Zlatnu košaricu za najboljeg trgovca u 2022. godini osvojili su Konzum i Studenac, tvrtka Cromaris je proizvođač godine, a najbolji mali trgovac je zagrebačka Kredenca, izvijestili su u petak s portala Ja Trgovac. 

SEUL, 26. svibnja 2023. (Hina/dpa) - Južnokorejski proizvođač automobila Hyundai u petak je objavio da će s domaćim partnerom, proizvođačem baterija LG Energy Solutionom, graditi tvornicu baterija u SAD-u. 

Njemačka ipak u recesiji
26.05.2023 07:40

FRANKFURT, 25. svibnja 2023. (Hina/dpa), Njemačko gospodarstvo blago se smanjilo u prvom tromjesečju i kliznulo u recesiju, pokazale su u četvrtak izmijenjene procjene statističkog ureda, otkrivši snažan pritisak inflacije na osobnu potrošnju.

ZAGREB, 26. svibnja 2023. (Hina(Reuters), Tvrtka Elona Muska za moždane implantate Neuralink u četvrtak je priopćila da je dobila zeleno svjetlo od američke Agencije za hranu i lijekove (FDA) za pokretanje svoje prve kliničke studije na ljudima.