25.09.2019 11:59
ZAGREB, 25. rujna 2019. (Hina) - U poslovnoj godini 2019., koja se odnosi na razdoblje od 1. rujna 2018. do 31. kolovoza 2019., IKEA Hrvatska ostvarila je rast prometa od 12,5 posto u odnosu na prošlu poslovnu godinu, a ukupni ostvareni promet iznosi oko 815,3 milijuna kuna, odnosno 107,8 milijuna eura, priopćila je IKEA u srijedu.
Udio prometa internetskom trgovinom u ukupnom prometu je 20,1 posto po čemu je Hrvatska druga u Ingka grupi (vlasniku većine IKEA-inih trgovina), odmah nakon Rumunjske (23,7 posto), a ispred Ujedinjenog Kraljevstva (18,2 posto). Direktorica IKEA Hrvatske i glavna direktorica IKEA Jugoistočne Europe Sara Del Fabbro smatra da odličan rast prometa u petoj godini poslovanja tvrtke IKEA Hrvatska potvrđuje kako su hrvatski građani dobro prihvatili IKEA-ina rješenja.  

IKEA Hrvatska prošle je poslovne godine ostvarila rast prodaje kuhinja od 22 posto po čemu je među prvima u Ingka grupi.Internetskom kupovinom ostvareno je 79.904 narudžbi, a njih 32.401 obavljeno je putem dostavnih centara u Rijeci, Splitu, Osijeku i Dubrovniku. Tijekom protekle poslovne godine prodano je 13,8 milijuna proizvoda. U ukupnom prometu 62,5 posto posto činio je namještaj, a 37,5 posto ukrasi i dodaci za dom. Najtraženija kolekcija namještaja bila je Lack serija od koje je prodano gotovo 52,5 tisuća pojedinačnih komada, a Oftast tanjuri i zdjele bili su najprodavaniji dodaci za dom.  

Robnu kuću IKEA Zagreb tijekom protekle poslovne godine posjetilo je više od 1,8 milijuna ljudi, a internetska stranica IKEA.hr ostvarila je više od 15,8 milijuna posjeta."Broj zaposlenih u tvrtki IKEA Hrvatska danas je za 25 posto veći nego lani u isto vrijeme, a kako bismo dodatno približili IKEA rješenja građanima u Hrvatskoj, otvorili smo četvrti dostavni centar u Dubrovniku te "IKEA planiranje kuhinja", prvi takav centar u Splitu. U skladu s transformacijom kojom prolazi Ingka Grupa i u budućnosti ćemo razvijati nove formate prodaje kako bismo bili još dostupniji", istaknula je Del Fabbro.

NekretninaZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) s današnjim je danom zaprimila 1.505 zahtjeva za subvencionirane stambene kredite, izvijestilo je u četvrtak Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - Trgovački lanac Konzum u ovoj će godini uložiti 25 milijuna eura u širenje i modernizaciju svoje maloprodajne mreže, izvijestili su u četvrtak iz tog trgovačkog lanca iz sastava Fortenova grupe

RIJEKA, 30. ožujka 2023. (Hina) - Rijeka Gateway bit će prvi terminal u regiji na kojem će sve kontejnerske dizalice, obalne i mosne, biti na daljinsko upravljanje iz centralne upravljačke sobe, priopćeno je u četvrtak iz te tvrtke.  

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte.