05.09.2019 08:00
ZAGREB, 4. rujna 2019. (Hina) - Trgovački sud u Zagrebu za 17. listopada zakazao je ročište na kojem bi skupština vjerovnika Šimeckog d.o.o. trebala odlučivati o imenovanju novog stečajnog upravitelja, jer Hrvatska poštanska banka (HPB) kao vjerovnik navodi da dosadašnji upravitelj ''ne ispunjava svoje dužnosti savjesno i uredno''.
U podnesku HPB-a ističe se i da se stečajni upravitelj Milorad Zajkovski ne ponaša kao ''dobar gospodar u odnosu na imovinu stečajnog dužnika'' navodeći kako nije preuzeo u posjed stambeno poslovnu zgradu i prostore dužnika u zagrebačkoj Bobovačkoj ulici  i u ulici Dužice.

Šimecki je legendarna zagrebačka tvornica obuće osnovana 1943., s pogonima u ulici Dužice na zagrebačkoj Trešnjevci gdje se, kako se navodi, izrađivala obuća do prije dvadesetak godina nakon čega se Šimecki orijentirao na prodaju obuće u nekoliko svojih trgovina i to uglavnom u Zagrebu.

Tvornica je bila nazvana po Ivanu Šimeckom, postolaru iz Krašića i jednom od šesnaestorice antifašista kojeg su ustaše 1943. javno objesili u zagrebačkoj Dubravi. Stečaj Šimeckog d.o.o bio je otvoren u veljači 2014.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.