30.08.2019 07:20
ZAGREB, 29. kolovoza 2019. (Hina) - Stečajna upraviteljica Uljanik strojogradnje Diesel d.d. predala je pregled stanja imovine i obaveza prema kojem obaveze te tvrtke u stečaju krajem kolovoza iznose čak 320,1 milijun kuna, a ukupna imovina nešto više od 163 milijuna kuna.
Kao imovina Uljanik strojogradnje Disel navedeni su strojevi, alati, zalihe nedovršene proizvodnje, inventar, informatička oprema i dva automobila te nešto više od 420.000 kuna na računu.S druge strane, obveze tvrtke prema stečajnim vjerovnicima iznose nešto više od 316,3 milijuna kuna, a troškovi stečajnog postupka i obveze stečajne mase 3,84 milijuna kuna.

Prema tablici prijavljenih tražbina više od 450 vjerovnika, najveće tražbine imaju matična tvrtka Uljanik d.d. od nešto više od 180 milijuna kuna i to uglavnom na temelju danih predujmova. Slijedi OTP banka koja potražuje oko 32,9 milijuna kuna na temelju ugovora o dugoročnom kreditu te gradovi Pula i Rijeka koji zajedno potražuju gotovo 25 milijuna kuna za komunalnu naknadu.

Kao vjerovnici navedeni su i radnici te tvrtke – njih tristotinjak koji od Uljanik strojogradnje Diesel na temelju neisplaćenih plaća, regresa, božićnica i otpremnina potražuju od nekoliko tisuća kuna pa sve do iznosa većih i od 300.000 kuna.Uljanik strojogradnja Diesel je tvrtka za proizvodnju glavnih i pomoćnih brodskih motora i strojeva nastala spajanjem pulske Uljanik strojogradnje i riječkog 3.maja Motori i dizalice, a u sudskom registru je navedeno da im je temeljni kapital 160,6 milijuna kuna.

Temeljni kapital u eurimaZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Trgovački sud u Zagrebu za 17. travnja zakazao je ročište o prijedlogu za otvaranje stečaja Geothermal solutions, tvrtke poduzetnika Dragana Jurilja i Gorana Pavlovića, za koju je utvrđeno da je lani u studenome imala 1,19 milijuna kuna neizvršenih osnova za plaćanje.

ZAGREB, 17. ožujka 2023. (Hina) - Potrošačke cijene u Hrvatskoj bile su u veljači 12 posto više u odnosu na isti mjesec prošle godine, što znači da je inflacija oslabila treći mjesec zaredom, pokazuju drugi podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS), objavljeni u petak.

ZAGREB, 20. ožujka 2023. (Hina) - Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) u ponedjeljak je u sklopu osmog po redu natječaja, počela zaprimati zahtjeve za subvencioniranje stambenih kredita, a u prvih oko pola sata banke su predale 298 zahtjeva svojih klijenata.