20.08.2019 07:10
ZAGREB, 19. kolovoza 2019. (Hina), Atlantska plovidba u ponedjeljak je putem Zagrebačke burze objavila da su imenovani izvršni direktori te kompanije, kao i da je nastupila pravomoćnost dviju građevinskih dozvola, što omogućuje da se započne nekretninski projekt na lokaciji bivše upravne zgrade te kompanije na predjelu Batala u Dubrovniku.
Iz Atlantske plovidbe su najprije putem Burze izvijestila da je nedavno izabrani Upravni odbor te brodarske kompanije na današnjoj sjednici izabrao izvršne direktore - za glavnog izvršnog direktora izabran je Marko Domijan, a za izvršne direktore Edo Taslaman, Vicenco Jerković i Ivica Šurković.

Njihov mandat traje šest godina, a odluke o izboru i trajanju mandata stupaju na snagu 1. prosinca ove godine, navodi se u toj objavi. Inače, trojica izabranih izvršnih direktora - Taslaman, Jerković i Šurković - trenutno su članovi Uprave Atlantske plovidbe.

Uz izbor izvršnih direktora, Upravni je odbor odlučio i da će članovi tog tijela obavljati i dodatne poslove za Atlantsku plovidbu kao neizvršni direktori, navodi se u objavi. 

Naime, glavna je skupština Atlantske plovidbe na prošlotjednoj sjednici usvojila i novi Statut kompanije, kojim je reguliran i novi sustav korporativnog upravljanja odnosno određeno je da tvrtka ima Upravni odbor (umjesto dosadašnjeg dualističkog modela s upravom i nadzornim odborom).

Prema odredbama novog Statuta, glavni organi upravljanja su glavna skupština i Upravni odbor (koji ima tri člana), a društvo zastupaju i predstavljaju izvršni direktori.

Atlantska je u objavi o odlukama skupštine, koja je održana 14. kolovoza, navela da su donesene odluke u cijelosti u skladu s prijedlozima odluka koji su objavljeni i u pozivu za skupštinu (od 13. lipnja). Sukladno tomu su izabrana i tri člana Upravnog odbora - Pero Kulaš, Marko Bilbija i Marko Domijan, kojima mandat traje šest godina, i to počev od dana njihova upisa u svojstvu članova Upravnog odbora u sudskom registru.

Nakon održane glavne skupštine održana je i konstituirajuća sjednica izabranoga Upravnog odbora, na kojoj je za predsjednika Upravnog odbora izabran Igor Bilbija, a za zamjenika predsjednika Pero Kulaš.

Inače, Igor Bilbija je najveći pojednični dioničar Altanske plovidbe, koji drži 10,07 posto dionica, dok država putem Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) drži 10,05 posto dionica. Pero Kulaš je, pak, dugogodišnji predsjednik Uprave Atlantske plovidbe. 

U drugoj je današnjoj objavi putem Burze Atlantska plovidba izvijestila da je nastupila pravomoćnost dvije građevinske dozvole koje je izdao Grad Dubrovnik, Upravni odjel za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje, obje od 3. srpnja 2019. godine. Ovim su se stekli svi preduvjeti da se započne nekretninski projekt na lokaciji bivše upravne zgrade društva, navode i Altantske plovidbe. 

Pritom se ne iznose nikakvi drugi detalji o tom projektu. Nešto su više, pak, iz Atlantske plovidbe o tom projektu objavili početkom studenoga prošle godine kada je Nadzorni odbor donio jednoglasnu odluku kojom je Upravi dana suglasnost da, u skladu s pravomoćnim lokacijskim dozvolama, nastavi razvoj i investiranje u nekretninski projekt na lokaciji bivše poslovne zgrade društva ("Ap Batala"). 

"Buduća poslovno-stambena zgrada visine 22 metra i s tri podzemne etaže imat će 8.862 metara kvadratnih nadzemne brutto razvijene površine i 4.649 metara kvadratnih podzemne brutto razvijene površine.

Procjenjuje se da će po dovršetku Glavnog projekta zgrada imati ukupno 106 stanova i apartmana, 7 poslovnih prostora te 147 parkirnih mjesta u podzemnoj garaža", naveli su iz Atlantske plovidbe u objavi od 5. studenoga prošle godine. 

InflacijaLONDON, 22. ožujka 2023. (Hina) - Inflacija u Britaniji ponovo je ubrzala u veljači, potaknuta ubrzanim rastom cijena hrane i kontinuirano snažnim poskupljenjem energije za kućanstva, pokazali su u srijedu podaci statističkog ureda.

MOSTAR, 22. ožujka 2023. (Hina) - Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.  

BERLIN, 21. ožujka 2023. (Hina) - Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima.