12.06.2019 07:15
ZAGREB, 11. lipnja 2019. (Hina), Trgovački sud u Zagrebu u utorak je zbog nedostatnosti stečajne mase za namirenje troškova stečajnog postupka obustavio i zaključio stečaj Portala dnevno d.o.o., bivšeg nakladnika portala Dnevno.hr pa će se nakon pravomoćnosti tog rješenja ta tvrtka brisati iz sudskog registra.
Sudska odluka uslijedila je nakon skupštine vjerovnika održane u travnju na kojoj je prihvaćena obustava i zaključenje stečaja što je bio prijedlog stečajnog upravitelja koji je u svojim izvješćima redovito upozoravao i da na računu tog dužnika nema niti kune, ali i navodio gotovo pedeset pokrenutih ovršnih i parničnih postupaka protiv tog izdavača ''teških'' više stotina tisuća kuna.

Kako se navodilo u izvješćima, većina tih postupaka odnosi se na naknadu štete zbog objavljenih tekstova, a među onima koji su pokrenuli postupke protiv Portala dnevno d.o.o su i bivši predsjednik Stjepan Mesić, bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, čelnik Mosta Božo Petrov, sadašnji potpredsjednik Sabora Milijan Brkić, bivši SDP-ov ministar Mihael Zmajlović, predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić i voditeljica Mila Horvat.

Osim pojedinaca, tog su bivšeg izdavača tužili i Javna ustanova NP Plitvička jezera, Klinika za psihijatriju Vrapče, Hrvatski audiovizualni centar, Hanza media, HRT, Hina, HT, udruga B.a.b.e. i Hrvatski svjetski kongres u Njemačkoj.

U izvješćima se navodilo i kako je veliki broj tih sudskih postupaka u prekidu, ali i da su zaprimljene drugostupanjske presude prema kojima petorici tužitelja Portal dnevno d.o.o treba ukupno platiti oko 185.000 kuna uvećanih za zatezne kamate i troškove postupka.

Portal Dnevno.hr prije dvije godine promijenio je vlasnika i nakladnika. Michael Ljubas, poduzetnik koji je krajem 2015. bio propucan u nogu, prodao je prava na taj portal Mariji Dekanić, vlasnici agencije za digitalni marketing Logobox.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.