31.05.2019 14:30
ZAGREB, 31. svibnja 2019. (Hina) - Trgovački sud obustavio je stečajni postupak nad Klubom navijača hrvatske nogometne reprezentacije "Uvijek vjerni" pokrenut nakon potvrde Financijske agencije (Fina) da je početkom travnja taj dužnik imao 688 dana neprekidne blokade računa.
U najnovijem rješenju ističe se da su zastupnici "Uvijek vjernih" ovog tjedna dostavili potvrdu da više nemaju nepodmirenih obaveza te je sud obustavio stečaj navodeći kako je nedvojbeno utvrdio da je taj dužnik prije završetka prethodnog postupka postao sposoban za plaćanje.

Prethodni postupak radi utvrđenja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad Klubom navijača bio je pokrenut 11. travnja te je zastupniku udruge Iliji Perkoviću, uz prijetnju novčanom kaznom, bilo naloženo da u roku od osam dana podnese izvješće o imovini.

Najnovije sudsko rješenje uslijedilo je nakon što je lani u veljači bio obustavljen skraćeni stečajni postupak "Uvijek vjernih" u kojem je utvrđeno da je još na snazi ugovor s Hrvatskim nogometnim savezom (HNS) koji se u listopadu 2015. obvezao toj udruzi isplatiti tri milijuna kuna.Iz ugovora s HNS-om tada je proizlazilo da nisu ispunjeni uvjeti za vođenje skraćenog stečaja već za otvaranje redovnog stečajnog postupka u kojem bi se mogla unovčiti imovina udruge i njome namiriti vjerovnici.

Fina je još u ožujku 2016. podnijela prijedlog za otvaranje stečajnog postupka navodeći kako su "Uvijek vjerni" do 1. rujna te godine imali neizvršene osnove za plaćanje u iznosu od 578.154 kune i to u neprekinutom razdoblju od 275 dana.Prema podacima u prijedlogu Fine, klub "Uvijek vjerni" ima samo jednog zaposlenog te otvoren račun i oročen novac u jednoj komercijalnoj banci.

Klub je osnovan i registriran kao udruga u jesen 2008. sa sjedištem u Zagrebu. Kao predsjednik i tajnik "Uvijek vjernih" u registar su upisani Perković i Luka Radat, a kao cilj udruge "okupljanje svih navijača hrvatske nogometne reprezentacije, bodrenje reprezentacije u svakoj prilici te promicanje i razvitak ukupnosti opće prihvaćenih vrijednosti sporta i sportske kulture kod navijača hrvatske nogometne reprezentacije".

InflacijaLONDON, 22. ožujka 2023. (Hina) - Inflacija u Britaniji ponovo je ubrzala u veljači, potaknuta ubrzanim rastom cijena hrane i kontinuirano snažnim poskupljenjem energije za kućanstva, pokazali su u srijedu podaci statističkog ureda.

MOSTAR, 22. ožujka 2023. (Hina) - Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.  

BERLIN, 21. ožujka 2023. (Hina) - Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima.