29.05.2019 07:30
RIJEKA, 28. svibnja 2019. (Hina) - Trgovački sud u Rijeci donio je rješenje o diobi i naložio da se od 10 milijuna kuna, koje je za oko 43.000 četvornih metara zemljišta Tvornice industrijske i brodske opreme (TIBO) u stečaju platila zagrebačka tvrtka M.M.A Poslovanje, namiri i tražbina razlučnog vjerovnika Brodogradilišta 3. maj od oko 6 milijuna kuna.
Prema neslužbenim informacijama iz 3. maja, očekuje se da će se tim novcem isplatiti zaostale plaće radnika riječkog brodogradilišta za listopad, studeni i dio prosinca.Prema sudskom rješenju, kupovinom od 10 milijuna kuna namiruju se tražbina razlučnog vjerovnika Brodogradilišta 3. maja od 6 milijuna kuna, obračunati troškovi unovčenja predmeta razlučnog prava od 2,8 milijuna kuna, a preostala kupovnina od 1,1 milijuna kuna doznačit će se na žiroračun stečajnog dužnika za namirenje stečajnih vjerovnika.

Sud je na temelju pravomoćnog rješenja o namirenju naložio prijenos novca, odnosno da se novac od kupovnine i uplaćene jamčevine uplati tako da se na račun stečajnog dužnika TIBO-a uplati 3,9 milijuna kuna, a na račun razlučnog vjerovnika Brodogradilišta 3. maj oko 6 milijuna kuna.Najpovoljniju ponudu za kupnju oko 43.000 četvornih metara zemljišta TIBO-a na trećoj elektroničkoj javnoj dražbi dala je tvrtka M.M.A. Poslovanje iz Zagreba sredinom ožujka.

Nekretnine su dosuđene kupcu, koji je uplatio kupovninu u cijelosti. Država je u kolovozu 2015. dokapitalizirala TIBO, koji je bio u potpunom državnom vlasništvu, vraćanjem oko 43.000 četvornih metara zemljišta na kojemu se nalazi, a koje mu je bilo oduzeto izvlaštenjem zbog dugova 3. maja. Na dan otvaranja stečaja, u svibnju 2016 godine, u TIBO-u je bilo zaposleno 76 radnika. Oni u stečaju potražuju oko 15 milijuna kuna, a manji dio njihovih tražbina je namiren prodajom pokretnina.

InflacijaLONDON, 22. ožujka 2023. (Hina) - Inflacija u Britaniji ponovo je ubrzala u veljači, potaknuta ubrzanim rastom cijena hrane i kontinuirano snažnim poskupljenjem energije za kućanstva, pokazali su u srijedu podaci statističkog ureda.

MOSTAR, 22. ožujka 2023. (Hina) - Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.  

BERLIN, 21. ožujka 2023. (Hina) - Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima.