28.05.2019 08:33
ZAGREB, 27. svibnja 2019. (Hina) - Ukupni promet industrije u Hrvatskoj u ožujku je u odnosu na prethodni mjesec pao za 0,8 posto, dok je na godišnjoj razini viši za 9,4 posto, pokazuju podaci Državnoga zavoda za statistiku (DZS).
Ukupni sezonski i kalendarski prilagođen promet industrije u ožujku pao je za 0,8 posto u odnosu na veljaču, pri čemu je na domaćem tržištu pao za 1,9 posto, a na stranom je porastao za 1,2 posto.

U ožujku je na mjesečnoj razini najviše pala prodaja energije, za 6,5 posto, te intermedijarnih proizvoda, za 4,6 posto. Ukupna prodaja trajnih proizvoda za široku potrošnju pala je za 4,1 posto, a pala je i prodaja kapitalnih proizvoda, za 2,4 posto.

Prodaja netrajnih proizvodi za široku potrošnju porasla je za 1 posto.U ožujku je ukupni kalendarski prilagođen promet industrije u odnosu na isti lanjski mjesec povećan za 9,4 posto, pri čemu je na domaćem tržištu povećan za 7,7 posto, a na stranom za 8,6 posto.

Pritom je ukupna prodaja energije porasla za 36,7 posto, intermedijarnih proizvoda 7,9 posto, kapitalnih proizvoda 5,6 posto, i netrajnih proizvoda za široku potrošnju 4,7 posto, a pala je prodaja trajnih proizvoda za široku potrošnju, za 2,6 posto.

AVIONZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte. 

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - U Hrvatskoj je u veljači potrošnja u maloprodaji realno porasla 0,4 posto na godišnjoj razini, što predstavlja rast drugi mjesec zaredom, ali sporiji nego mjesec dana prije. 

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Europska komisija odobrila je u utorak Googleovo preuzimanje Photomatha, zaključivši da "neće potaknuti zabrinutost za tržišno natjecanje u Europskom ekonomskom području (EEA)".

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Hrvatska se mora brže prilagođavati promjenama koje na tržištu rada donose zelena i digitalna tranzicija i potaknuti povratak iseljenih stvaranjem povoljnije poslovne klime, složili su se u srijedu sudionici Eurotribine na temu Europske godine vještina.