12.04.2019 07:20
ZAGREB, 11. travnja 2019. (Hina) - Trgovački sud u Zagrebu pokrenuo je prethodni postupak radi utvrđenja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad Klubom navijača hrvatske nogometne reprezentacije "Uvijek vjerni" te je za 14. svibnja zakazao ročište radi očitovanja o prijedlogu za otvaranje stečaja.
Sudskim rješenjem zastupniku "Uvijek vjernih" Iliji Perkoviću naloženo je i da u roku od osam dana podnese izvješće o imovini te udruge. U protivnom će biti naloženo saslušanje, a u slučaju ne odaziva prijeti i do 10.000 kuna kazne.

Sudsko rješenje uslijedilo je nakon što je lani u veljači obustavljen skraćeni stečajni postupak "Uvijek vjernih" u kojem se navodilo i kako je utvrđeno da je još na snazi ugovor s Hrvatskim nogometnim savezom (HNS) koji se u listopadu 2015. obvezao toj udruzi isplatiti tri milijuna kuna.

Iz ugovora s HNS-om tada je proizlazilo da nisu ispunjeni uvjeti za vođenje skraćenog stečaja već za otvaranje redovnog stečajnog postupka u kojem bi se mogla unovčiti imovina udruge "Uvijek vjerni" i njome namiriti vjerovnici.Financijska agencija (Fina) još u ožujku 2016. podnijela je prijedlog za otvaranje stečajnog postupka navodeći da su "Uvijek vjerni" do 1. rujna imali neizvršene osnove za plaćanje u iznosu od 578.154 kune i to u neprekinutom razdoblju od 275 dana.

Prema podacima u prijedlogu Fine, klub "Uvijek vjerni" ima samo jednog zaposlenog te otvoren račun i oročen novac u jednoj komercijalnoj banci. Kako se isticalo, Fina osim toga ne raspolaže drugim podacima o imovini tog dužnika.Klub navijača hrvatske nogometne reprezentacije "Uvijek vjerni" osnovan je i registriran kao udruga u jesen 2008. sa sjedištem u Zagrebu.

Kao aktualni predsjednik i tajnik "Uvijek vjernih" u registru udruga navode se Ilija Perković i Luka Radat, a kao cilj udruge istaknuto je "okupljanje svih navijača hrvatske nogometne reprezentacije, bodrenje reprezentacije u svakoj prilici te promicanje i razvitak ukupnosti opće prihvaćenih vrijednosti sporta i sportske kulture kod navijača hrvatske nogometne reprezentacije".

Osim toga, kao djelatnost "Uvijek vjernih" navodi se i edukacija navijača kroz navijačke vrijednosti kojima se promiče nogomet, spriječava i izbjegava rasna, vjerska i nacionalna netrpeljivost među navijačima i prema igračima te "predlaganje promjena nadležnim tijelima s ciljem sprečavanja nereda na sportskim natjecanjima".

Klub "Uvijek vjerni" kao svoju djelatnost naveo je i organiziranje odlazaka na utakmice hrvatske nogometne reprezentacije za svoje članove, ali i organiziranje javnih gledanja utakmica hrvatske nogometne reprezentacije.

AVIONZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Kompanija FACC, tehnološki partner globalne zrakoplovne industrije, u 2022. je ostvarila prihode od prodaje od 607 milijuna eura, što je porast na godišnjoj razini za 22 posto, a lani je ukupno zaposlila 381 novog radnika, od čega dio njih i u proizvodnom pogonu u Jakovlju u Zagrebačkoj županiji.

MOSKVA, 29. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Najveći ruski proizvođač nafte Rosneft objavio je u srijedu da je s najvećom indijskom rafinerijom Indian Oil Corp potpisao ugovor koji predviđa znatno veće isporuke više vrsta nafte. 

ZAGREB, 30. ožujka 2023. (Hina) - U Hrvatskoj je u veljači potrošnja u maloprodaji realno porasla 0,4 posto na godišnjoj razini, što predstavlja rast drugi mjesec zaredom, ali sporiji nego mjesec dana prije. 

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Europska komisija odobrila je u utorak Googleovo preuzimanje Photomatha, zaključivši da "neće potaknuti zabrinutost za tržišno natjecanje u Europskom ekonomskom području (EEA)".

ZAGREB, 29. ožujka 2023. (Hina) - Hrvatska se mora brže prilagođavati promjenama koje na tržištu rada donose zelena i digitalna tranzicija i potaknuti povratak iseljenih stvaranjem povoljnije poslovne klime, složili su se u srijedu sudionici Eurotribine na temu Europske godine vještina.