08.04.2019 07:00
ZAGREB, 5. travnja 2019. (Hina) - U današnjem je trgovanju na Tržištu novca ukupno i to poprilično visoka prijavljena potražnja, nakon jednodnevnog izostanka, bila ponovno prijavljena, dok je istodobno ponuda znatno skočila u odnosu na dan ranije te su uspješno podmirene sve prijavljene potreba korisnika. 
Tako je ukupno prijavljena potražnja danas iznosila čak 1.458,17 milijuna kuna. Istodobno se na strani ponude našlo čak 2.078,17 milijuna kuna ili za gotovo 225 posto više no dan ranije. Najviše je danas, u iznosu čak 1.453,17 milijuna kuna, plasirano putem ročnih pozajmica i to na rok od mjesec dana uz kamatnu stopu od 0,04 posto.

Također je plasirano i 5 milijuna kuna ročnih pozajmica na rok od tjedan dana po kamatnoj stopi od 0,5 posto. Ukupan kunski promet na Tržištu novca dosegao je tako danas 1.458,17 milijuna kuna, a pritom je cjelokupno prijavljena potražnja uspješno podmirena.

Prosječna kamatna stopa iznosila je 0,04 posto. Uz trgovinu kunama danas se na Tržištu novca trgovalo i devizama. Tako je na rok od tjedan dana plasirano milijun eura uz kamatnu stopu od 0,15 posto.

CESTAZAGREB, 23. ožujka 2023. (Hina) - Autobusni prijevoznici iz Udruge hrvatskih autobusnih javno-linijskih prijevoznika (UHAJLP) napuštaju radnu skupinu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture (MMPI) za izradu novog zakona o prijevozu u cestovnom prometu, nezadovoljni novom definicijom kabotaže u međunarodnom prijevozu, koja dugoročno dovodi u pitanje opstojnost niza njihovih linija.

BERLIN, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser izjavila je da će istražiti bliske veze između Deutsche Telekoma i kineskog proizvođača opreme za mobilne mreže Huawei, objavio je njemački list Handelsblatt.

TORINO, 23. ožujka 2023. (Hina/Reuters) - Google je u četvrtak objavio da u Italiji planira uspostaviti još jednu bazu podatkovnih centara za računalstvo u oblaku, odabravši za sjedište nove "regije" Torino. 

OSIJEK 23. ožujka 2023. - Američka kompanija Jabil potvrdila je u četvrtak kako u u Osijeku planira gradnju velikog centra izvrsnosti za proizvodnju, u kojem se predviđa zapošljavanje više od 1.500 radnika, čime bi tvrtka postala jedan od najvećih poslodavaca u Slavoniji.

BERLIN, 22. ožujka 2023. (Hina/Reuters/dpa) - Visoka inflacija u Njemačkoj smanjila je potrošnju, a podignute kamatne stope odvraćaju kompanije od ulaganja, što će zakočiti njemačko gospodarstvo u ovoj i idućoj godini, upozorili su u srijedu vladini ekonomski savjetnici.