02.04.2019 07:00
ZAGREB, 1. travnja 2019. (Hina) - Uprava i nadzorni odbor (NO) Končar - Distributivnih i specijalnih transformatora (DST), predlažu isplatu dividende od 32,54 kune po dionici, kaže se u pozivu na glavnu skupštinu toga dioničkog društva koja je sazvana za 21. svibnja.
Prihvate li dioničari prijedloge uprave i NO-a, dio dobiti ostvarene u poslovnoj 2018. godini u iznosu od 16,6 milijuna kuna rasporedio bi se za isplatu dividende što iznosi 32,54 kune po povlaštenoj i po redovnoj dionici.

Dividenda bi bila isplaćena dioničarima koji budu upisani u depozitoriju SKDD-a kao vlasnici dionica na dan koji je 15 dana iza datuma održavanja glavne skupštine, odnosno 5.lipnja ove godine. To je datum stjecanja tražbina za isplatu dividendi (record date). Dividenda bi bila isplaćena najkasnije u roku od 15 dana od dana stjecanja tražbina za isplatu dividende.

Končar - Distributivni i specijalni transformatori, 2018. godinu završili su s neto dobiti od 49,2 milijuna kuna.Uz 16,6 milijuna kuna, koliko se predlaže za isplatu dividende, za pokriće negativne zadržane dobiti rasporedio bi se 5,1 milijun kuna, u zakonske rezerve 2,5 milijuna kuna i u statutarne rezerve 24,9 milijuna kuna.

InflacijaLONDON, 22. ožujka 2023. (Hina) - Inflacija u Britaniji ponovo je ubrzala u veljači, potaknuta ubrzanim rastom cijena hrane i kontinuirano snažnim poskupljenjem energije za kućanstva, pokazali su u srijedu podaci statističkog ureda.

MOSTAR, 22. ožujka 2023. (Hina) - Redovita zrakoplovna linija između Mostara i Zagreba uspostavit će se ponovno u svibnju nakon tri godine, a ambicija gradskih vlasti je, uz sufinanciranje prijevoznika, preko ove zračne luke povezati se s Europom i svijetom, objavio je u srijedu mostarski gradonačelnik.  

BERLIN, 21. ožujka 2023. (Hina) - Uredi u zgradi kompanije Mercedes-Benz u Sindelfingenu pored Stuttgarta su pretreseni u sklopu istrage protiv dvojice menadžera tvrtke koji su se našli na udaru optužbe za korupciju, priopćeno je u utorak. 

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za siječanj ove godine iznosila je 1.094 eura, što je nominalno i realno više za 4,6 posto u odnosu na prosinac, dok je na godišnjoj razini, prema siječnju lani, nominalno viša za 11,7 posto, a realno niža za 0,9 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni u utorak.  

ZAGREB, 21. ožujka 2023. (Hina) - Najbolja lokalna sredina za poduzetništvo je Sveta Nedelja, pokazao je UGP indeks lakoće poslovanja, istraživanje koje je Udruga Glas poduzetnika (UGP) provela među hrvatskim poduzetnicima, mahom svojim članovima.